NFF2015 dag 2: Rendez-vous

 

Naar het gelijknamige boek van de succesvolle schrijfster Esther Verhoef, is daar Rendez-vous. Volgens de makers een échte thriller, met een écht spannend verhaal. Musicalster Loes Haverkort speelt de ongelukkige huisvrouw die met man en kinderen naar het huis van haar overleden moeder in Frankrijk vertrekt.

Daar aangekomen krijgt ze niet de aandacht die ze vindt dat ze verdient. Als haar man maatjes wordt met een plaatselijke Nederlandse aannemer grijpt ze de eerste beste kans aan om met Michel –een uit marmer gehouwen Pierre Boulanger– vreemd te gaan. De overduidelijkheid van alle scènes is bijna lachwekkend. De suggestieve beelden en het feit dat haar man Eric ‘opeens’ terug naar Nederland moet vanwege een zieke moeder maakt de bouquetreeks-achtige sfeer compleet.

Ik heb niet geteld hoevaak de billen van Loes Haverkort in beeld komen maar ik wil wedden dat haar kont vaker te zien is dan haar gezicht. En dat is niet erg, want de underbite van Haverkort is het spul waar nachtmerries van gemaakt worden. Pierre Boulanger (toegegeven, een zeer knappe vent) wordt dusdanig vaak houthakkend en zware spullen sjouwend in beeld gebracht dat je er bijna misselijk van wordt.

Helaas is Rendez-vous heel weinig vorm en nog minder inhoud. De zogenaamde spanning die men zou moeten ervaren is er niet. De acteurs zijn niets meer dan de rol die zij op papier zijn; nergens claimt iemand écht het personage dat de roman hen voorschrijft. De soundtrack is met Stromae liedjes doorspekt en er zijn een aantal toffe helikopter shots van mooi landschap in Frankrijk — that’s it.

Rendez-vous is tijdens het festival nog een aantal keer te zien.

Vind ons: