Netflix top 5

 

Cine staat deze maand in het teken van de vrouw. Dus zijn we de Netflix krochten in gedoken om een mooie top 5 voor jullie samen te stellen. Gelukkig was er keus genoeg en hebben we een bonte verzameling vrouwen naar voren weten te halen. Lees hieronder wat het geworden is.

Emma (1996)

Regie: Douglas McGrath
Cast: Gwyneth Paltrow, Toni Collette, Jeremy Northam, Alan Cumming
Oordeel: ★★★

De jonge Emma (Gwyneth Paltrow) waant zich Cupido in 18de eeuws Engeland. Ze probeert haar vriendin Harriet (Toni Collette) te koppelen aan de lokale geestelijke, Mr. Elton (Alan Cumming). Huisvriend Mr. Knightley (Jeremy Northam) ziet het met lede ogen aan. Of schuilt er meer achter zijn plagerig commentaar op Emma’s doorzichtige pogingen Harriet en Mr. Elton nader tot elkaar te brengen? Gebaseerd op een roman van Jane Austen. Hoewel luchtiger dan bijvoorbeeld Sense & Sensibility (1995), is het vrij duidelijk dat Paltrow min of meer zichzelf speelt. (Indra)
Jackie Brown (1997)

Regie: Quentin Tarantino
Met: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Bridget Fonda
Oordeel: ★★★

Jackie Brown (Pam Grier) smokkelt als stewardess voor een low budget airline geld en drugs voor wapenhandelaar Ordell Robbie (Samuel L. Jackson). Als ze wordt gearresteerd, wordt het Ordell iets te heet onder de voeten. Hij broedt op een plan om Jackie te vermoorden. Jackie is niet voor 1 gat te vangen, en werkt haar eigen strategie uit om Ordell te elimineren. Waar Kill Bill Vol 1&2 de ultieme wraakfantasie zijn in het universum van Tarantino, is Jackie de oudere, wijze en vooral meer geslepen oudere zus. Pam Grier zorg voor net dat beetje extra scherpe finesse dat bij Kill Bill soms ontbreekt. (Indra)
Juno (2007)

Regie: Jason Reitman
Met: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman
Oordeel: ★★★★

Juno (Ellen Page) een 16 jarige bijdehante puber wordt ongewenst zwanger van Bleeker (Michael Cera). Te jong om zelf het kind op te voeden gaat ze op zoek naar andere mogelijkheden die een oplossing kunnen bieden voor haar ‘probleem’. Als abortus geen optie blijkt kiest ze ervoor om het kind te laten adopteren en zelf op zoek te gaan naar adoptie ouders. Als ze het stel Vanessa (Jennifer Garner) en Mark Loring (Jason Bateman) tegenkomt in een advertentie in de krant lijkt ze de ideale adoptie ouders gevonden te hebben. Helaas verloopt dit niet zo makkelijk als dat Juno had gehoopt. De luchtige manier waarop de film weet om te gaan met serieuze problematiek zoals tienerzwangerschap, adoptie en scheidingen is het sterkste punt en maakt deze film zeker de moeite waard. (Wesley)
Girl, Interrupted (1999)

Regie: James Mangold
Met: Winona Ryder, Angelina Jolie, Whoopi Goldberg en Brittany Murphy
Oordeel: ★★★

Het is 1967. Susanna (Winona Ryder) is een losbandig meisje met depressieve gedachtes die opgroeit in een conservatieve omgeving. Ze stuit op weinig begrip van deze omgeving en wordt na een mislukte zelfmoordpoging door haar ouders en psycholoog naar de psychiatrische instelling Claymoore gestuurd. Ze komt terecht tussen een groepje vrouwen die allemaal hun eigen ‘ziektes’ er op na houden. Hier raakt ze ook bevriend met Lisa (Angelina Jolie). De psychopathische Lisa is een slechte invloed op Susanna en samen ontsnappen ze uit Claymoore. Z wordt ze door Lisa steeds verder meegesleurd in een neerwaartse spiraal met alle gevolgen van dien. Kan ze losbreken van Lisa en haar eigen duistere gedachten voordat het te laat is? Buiten het indringende verhaal van Susanna biedt Girl, Interrupted ook een interessante kijk op de geestelijke gezondheidszorg van de jaren 60. (Wesley)
The Help (2011)

Regie: Tate Taylor
Met: Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Jessica Chastain
Oordeel: ★★★

The Help speelt zich af in het zuiden van de Verenigde Staten gedurende de rassensegregatie van de jaren 60. Skeeter Phelan (Emma Stone) is een vrijzinnige jongedame die na een studie aan de Universiteit van Mississippi terugkeert in haar geboorte stad. Ze heeft ambities om schrijfster te worden en ze werkt al snel bij de lokale krant. Thuis is er ook het een en ander veranderd, zo komt ze erachter dat haar geliefde dienstmeisje Constantine (Cicely Tyson) ontslagen is door haar moeder. De racistische omgeving waarin ze is opgegroeid begint haar steeds meer te storen en vooral hoe de blanke vrouwen met de gekleurde dienstmeisjes omgaan. Ze besluit om met de hulp van de dienstmeisjes een boek te schrijven over de relatie met de mensen waar ze voor werken. Als het boek een succes blijkt te zijn heeft het een grote impact op het leven van haar en de dienstmeisjes. The Help is een boeiende film over een jonge vrouw die een verschil probeert te maken en haar omgeving die haar hierin tegenwerkt. (Wesley)

https://www.youtube.com/watch?v=UVTMkINRChk

Vind ons: