De Engelse schrijver Neil Gaiman gaat samen met Akiva Goldsman de Engelse fantasy-romanreeks Gormenghast van Mervyn Peake bewerken tot een tv-serie.

Gormenghast is een Gothische Fantasy-reeks over een gigantisch afbrokkelend kasteel, bewoond door een bizarre hofhouding die zich vooral bezighoudt met archaïsche rituelen van een aristocratische familie en hun onderlinge machtsverhoudingen en strubbelingen. De eerste twee boeken in de reeks werden in 2000 al verfilmd tot een mini-serie door de BBC met onder andere Christopher Lee en Jonathan Rhys Meyers in belangrijke rollen.

Neil Gaiman is de creatieve duizendpoot die doorbrak met de stripserie Sandman, een baanbrekende titel over Morpheus, de heerser over het dromenrijk die na een lange verbanning terugkeert naar zijn rijk om orde op zaken te stellen en het aan de stok krijgt met machtige vijanden, zowel menselijke als mythologische wezens. Er zijn al jaren pogingen ondernomen om Sandman te bewerken tot een film of TV-serie. Recentelijk deed Joseph Gordon-Levitt nog een poging die helaas is gestrand. Daarnaast is Gaiman bekend van de romans Stardust, American Gods en Coraline, die wel succesvol zijn bewerkt tot respectievelijk een speelfilm, een trippy TV-serie die binnenkort een tweede seizoen krijgt en een stop-motion animatiefilm van de Laika-studio. Gaiman schreef tevens mee aan de scripts van de animatiefilms Beowulf, gebaseerd op het oudste overlevende verhaal uit de Engelse literatuur, en de animatiefilm Mirrormask, in samenwerking met de illustrator/regisseur Dave McKean.

Op het Imagine Film Festival zal de film How to Talk to Girls at Parties, gebaseerd op een kort verhaal van Gaiman, worden vertoond. Tevens zal Cine-redacteur Luuk van Huët op het festival een presentatie houden over het werk van Neil Gaiman in samenwerking met animator Anna Eijsbouts, die onlangs de korte stop-motionanimatiefilm Hate for Sale maakte, gebaseerd op een kort gedicht van de hand van Gaiman zelf.