Met Warcraft kwam Duncan Jones in een heel ander vaarwater terecht. De man die ons het fantastische Moon en het erg goede Source Code bracht, leerden we ineens van een andere kant kennen. Niet zozeer een kant die ik leuker vind, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Gelukkig is hij zijn oude liefdes niet vergeten, en werkt hij naast de rest van de Warcraft films ook nog aan een film die meer aansluit bij de twee genoemde films. Mute.

Mute wordt een science fiction noir, waar de concept-art die je hierboven ziet een eerste tip van de sluier oplicht. De film wordt door Jones al sinds 2009 genoemd als een upcoming project, maar lijkt nu écht concreet te worden. Mocht je er nog niets over mee hebben gekregen, dit is de synopsis:

Berlin. Forty years from today. A roiling city of immigrants, where East crashes against West in a science-fiction Casablanca. Leo Beiler, a mute bartender has one reason and one reason only for living here, and she’s disappeared. But when Leo’s search takes him deeper into the city’s underbelly, an odd pair of American surgeons seem to be the only recurring clue, and Leo can’t tell if they can help, or who he should fear most.

Leo lijkt met Mute een vergelijkbare rol te krijgen als de loner die we in Moon zagen. En dat in een donker, bijna kleurloos futuristisch Berlijn. Way to go, Duncan.

Nog meer goed nieuws. Ook de soundtrack trekt de vergelijking naar Moon door. In onderstaande tweet bevestigt Jones dat hij opnieuw zal werken met Clint Mansell, die ook de muziek van Moon voor zijn rekening nam. We kijken er naar uit.