Het lijkt of de films die binnenkort uit gaan komen ons thema van augustus –muziek- omarmen. Na Amy en Marguerite, nu een preview van Miles Ahead. Een film over de legendarische jazz muzikant Miles Davis.

In 2008 kreeg acteur Don Cheadle (Captain America, Avengers, Iron Man 3) van de familie van Miles Davis vrij spel om een film te ontwikkelen over deze legendarische muzikant. Door de economische crisis is dat project op een hele lange baan geschoven, maar dit jaar gaat hij dan eindelijk in première, als afsluiter van het New York Film Festival in Oktober van dit jaar.

don-cheadle-miles-davis

Niet alleen speelt Cheadle de rol van Miles Davis, het is ook zijn regiedebuut. In een interview zegt hij dat de lange tijd die het geduurd heeft de film geproduceerd te krijgen eigenlijk heel goed is geweest voor het team om het verhaal goed te ontwikkelen.
Miles Ahead belooft dan ook niet een standaard biografie te worden, waarbij je van begin tot eind het verhaal vertelt over zijn leven. Nee, het gaat over een moment in 1979. Davis onderbrak toen een periode van vijf jaar stilte en gaf een interview aan een journalist van Rolling Stone (gespeeld door Ewan Mcgregor) om zijn carrière een herstart te geven en zijn gestolen muziek terug te halen. Op de achtergrond speelt het verhaal van zijn grote liefde, Frances Taylor (gespeeld door Emayatzy Corinealdi).

Het belooft een intelligent en eervol betoon te worden. Helaas is er nog geen trailer beschikbaar, wel vonden we een filmpje waarin we Cheadle en enkele familie leden van Davis in gesprek zien over de film terwijl ze muziek maken. Dat filmpje zie je hieronder, meer over Miles Ahead lees je snel op Cine.