Met Cine het weekend in

Voor alle mensen die niet aan het zweten zijn op het strand met dit weer, ergens in Griekenland, is Cine er voor je weekend. Kijktips, internet op zijn leukst, een handjevol trailers en nog meer offtopic.

Waarom zijn bepaalde posters blijven hangen in ons collectieve geheugen, waarom zijn we zo aangetrokken tot bepaalde lettertypes en wat is het verband tussen die twee? Gabriella Garcia legt dat uit aan de hand van 10 iconische filmposters. Zo is bijvoorbeeld het lettertype van de fabelachtige Back to the Future poster na het succes van de film omgedoopt tot “time travel”, en was Alien hip voordat jij dat was: het font was Helvetica black. http://www.hopesandfears.com/hopes/culture/design/214457-movie-poster-font-guide

Crypt TV heeft een nieuw fenomeen voor jou, horror fan. In One Minute Horror wordt de energie die je kwijt bent aan de constante angst die een goede horrorfilm je biedt gereduceerd tot een minimum. Check bijvoorbeeld deze op hun Facebook pagina. Ken je die “Kijk Goed, Dan Zie Je Een Geesssttttt Op De Achtergrond” filmpjes? Precies. Niet jouw ding? Ook goed, dan hebben we deze hervertelling van Jurassic World voor je, volledig in emoji’s. En spot-on. Wil je toch wat meer weten lees dan onze review.

Kijktip: Vanavond om 23:40 is op de NPO Rundskop te zien, het meesterwerk van Michael R. Roskam met Matthias Schoenaerts in een bijna onherkenbare rol van veeteelt gangster. De wereld van de West-Vlaamse hormonenmaffia is een intense, beklemmende omgeving. Grauwe beelden, de gewelddadige, dreigende sfeer en een goed verhaal maken dit een van de parels van (het sowieso goed draaiende) Belgische cinema.

Liever on demand kijken? Disney’s Aladdin, V for Vendetta en Superbad (de allerbeste komedie ooit gemaakt) zijn onlangs aan Netflix toegevoegd. Zomaar drie van mijn favoriete films aller tijden. Toch de deur uit? Prins, Unfriended, Schneider vs. Bax en Ventoux kregen allemaal goeie recensies op Cine.nl en draaien nog steeds in de bioscoop.

Hier nog drie trailers van onder-de-radar films waar wij bij Cine heel erg naar uitkijken.

DOPEInside outMe and Earl and the Dying Girl 

Als afsluiter een impressie van hoe het eruit zou zien als de ruimteschepen van Star Wars op Aarde zouden landen.

Meer zie je hier.

Vind ons: