De rehabilitatie van Mel Gibson in Hollywood lijkt compleet: met Hacksaw Ridge scoorde hij wederom een hit en ook als acteur is hij weer in trek. Tijd voor een vervolg op zijn reli-horror blockbuster The Passion of the Christ, vindt Mel.

In 2004 maakte Gibson met The Passion of the Christ een volgens hem zo realistisch mogelijke film over de laatste twaalf uur uit het leven van Jezus Christus, waarmee hij de meest lucratieve R-rated film op zijn naam kon schrijven totdat Deadpool met deze titel aan de haal ging. The Passion of the Christ wist ondanks (of dankzij) het brute geweld en hectoliters vergoten bloed een groot publiek te bereiken waaronder een groot aantal gelovige christenen, zowel in de VS als in de rest van de wereld. Het door Gibson geclaimde realisme werd echter in twijfel getrokken door beschuldigingen van antisemitisme in de film en het scenario, wat zwaar leunde op de leer van het Sedisvacantisme, de obscure conservatieve Katholieke stroming waar Gibson toe behoort die onder andere van mening is dat sinds 1958 er geen legitieme Paus meer is geweest.

Veertien jaar later heeft Gibson dus plannen voor een vervolg op The Passion of the Christ, wederom met Jim Caviezel in de rol van de Messias. Ondanks het feit dat Caviezel in The Passion of the Christ door bliksem werd getroffen, twee keer zweepslagen toegediend kreeg, onderkoeld raakte aan het kruis en zijn schouder uit de kom schoot toen het voorgenoemde kruis op hem viel, heeft hij er weer zin in. Volgens de druifrank zal het vervolg gaan over (potentieel spoiler alert) de drie dagen tussen de dood van de Messias aan het kruis en zijn herrijzenis, waarin volgens apocriefe Bijbelboeken Jezus naar de Hel ging om de stamvaders van het Joodse volk te redden van Satan. Gibson kennende wordt het vast wederom een visueel spektakel, inhoudelijk moeten we het maar afwachten.