Na het geslaagde 10 Cloverfield Lane (tja, alleen dat einde!) en het haast klassieke Cloverfield lijkt er nu een derde film in de maak. De (onofficiële) Cloverfield-serie krijgt een derde deel met een film die vooralsnog door het leven gaat als God Particle. En hoewel alle films waar J.J. Abrams aan werkt in zijn Bad Robot studio omgeven zijn door mysterie, is er eindelijk iets meer bekend.

God Particle heeft namelijk een releasedatum gekregen: februari 2017. Komende zomer zullen de opnames van start gaan. Daarnaast begint de cast ook vorm te krijgen. Naast David Oyelowo en Gugu Mbatha-Raw heeft ook Elizabeth Debicki (The Great Gatsby en The Man From U.N.C.L.E.) haar ja-woord gegeven. De regie zal in handen zijn van Julius Onah. Het wordt de tweede speelfilm voor de in Nigeria geboren regisseur. Zijn speelfilmdebuut The Girl Is in Trouble, kreeg vorig jaar alleen een kleine Amerikaanse release.

Het einde (dat einde!) van 10 Cloverfield Lane laat nog heel veel aan de verbeelding over, wat een vervolg natuurlijk prima mogelijk maakt. Maar of God Particle een vervolg wordt, of simpelweg ‘samenhangt’ met de andere Cloverfield-films, dat is nog niet duidelijk.

God Particle draait om een groep astronauten die een gruwelijke ontdekking doet. Een ontdekking die hun kijk op de realiteit op de proef stelt, terwijl ze vechten voor hun leven. Tja, concreter dan dat is het voorlopig niet. Maar we kijken er nu al naar uit.