Eerder deze maand schreven we al over Doctor Strange. De film moet het nieuwe paradepaardje van Marvel worden en voorlopig zijn de voortekenen goed. Want waar we eerder al bekend konden maken dat Benedict Cumberbatch de hoofdrol zal spelen als Doctor Strange, is vandaag bekend geworden dat Mads Mikkelsen zijn tegenspeler zal worden als een van de villains in het verhaal.

Het is nog niet officieel bevestigd door Marvel, dus nog even een slag om de arm, maar alles wijst erop dat dit slechts een kwestie van tijd is. Mikkelsen is bekend uit verschillende films en uiteenlopende rollen (zo zien we hem binnenkort terug in een vreemde Deense komedie Men & Chicken) maar veel mensen kennen hem natuurlijk vooral van zijn glansrol in Hannibal als de gelijknamige kannibaal. Vandaar dat dit nieuwe project er ook zo mooi op aansluit.

Doctor Strange zal pas volgend jaar uitkomen en we kunnen niet wachten tot de eerste beelden verschijnen, de Doctor Strange trailer zie je dus uiteraard op Cine zodra die er is. In de tussentijd moeten we het doen met de woorden van de regisseur: Volgens de makers krijgt de film een psychedelische basis en zijn er zelfs visuals bedacht die zo Esher-achtig zijn dat ze nog geen idee hebben hoe dat te gaan filmen.