Lost River is een donkere versie van Goonies en is 1 week te zien

Lost River is het regiedebuut van acteur Ryan Gosling. Hij is bij de meeste mensen wel bekend ondertussen, na films als Drive en Place Beyond The Pines. Nu is hij dus zelf achter de camera gaan staan en Lost River is zo’n project dat beide kanten op kan gaan; bij de premiere op het filmfestival in Cannes werd de film afgebrand, er zou geen sprake zijn van enige originaliteit of idee. Om daarna op andere festivals weer hele goede kritieken te krijgen.

Maar aan de film blijft een probleem kleven. Lost River zou eerst helemaal niet in de bioscoop komen bijvoorbeeld, maar is op dit moment toch te zien in een aantal plekken in New York en LA. En zelfs in Nederland gaan we hem in de bioscoop zien – al is het maar voor 1 week. Waarom daar voor gekozen is, is niet helemaal duidelijk. Maar het lijkt te maken te hebben met de aantrekkingskracht die Lost River toch op veel mensen (inclusief mijzelf) heeft, waardoor er vraag is naar een bioscoopvertoning.

Gosling zelf omschreef de film recentelijk trouwens als een donkere versie van Goonies, de avonturenfilm die draait om een groepje misfits. Ook Lost River staat bol van de personages die geen plek hebben in de maatschappij, en die bij elkaar komen in een noir slash fantasywereld in het dorpje Lost River. Ik heb zin om hem te zien in ieder geval.

Vind ons: