Nu aan het lezen:

Cine Shorts: Kubrick op maandag, een horrormuseum en een ode op video

Cine Shorts: Kubrick op maandag, een horrormuseum en een ode op video

Wat is een horrormaand zonder Stanley Kubrick?

Niets. Maar gelukkig is er goed nieuws te melden rondom de befaamde regisseur. Het Stanley Hotel -de plek die het hotel in The Shining inspireerde- heeft de plannen opgevat om in een enorm filmmuseum te transformeren. En niet zomaar een filmmuseum: een horror-filmmuseum!

Dat er geen half werk wordt geleverd is wel te zien aan de plannen van het hotel. Er wordt op dit moment gezocht naar financiering om een enorm project op te zetten waarbij het horrormuseum zeker niet alles is dat er komt: “multiple indoor and outdoor entertainment venues, including a 500-seat auditorium; a 30,000-square-foot interactive museum and discovery center that would feature rotating exhibits; a 3,000 square-foot soundstage; classrooms and workshop spaces; and post-production and editing suites.”

stanley hotel colorado

Dus als je binnenkort een keer in Colorado bent..

Om nog even bij Kubrick te blijven. We kwamen vandaag onderstaande video weer tegen die al een tijdje online staat, maar het verdient om vaker gezien te worden. Een ode aan het ‘one-point perspective’ van Kubrick, halleluja.

Image credit: thewanderlustyogi.net

Leuk? Deel het even!
Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Typ en klik enter om te zoeken