King of the Belgians – Films with a View


Deze hele zomer houden we iedere dinsdag in samenwerking met Pllek en Outdoor Cinema een screening aan het water. Via de Facebook-pagina kun je je stem uitbrengen op iedere maand 4 verschillende films. 

Vandaag (dinsdag 26 juni) draaien we King of the Belgians, de film start om 22:30, toegang en bluetooth koptelefoon bedragen 5 piek. Tijd genoeg om nog van een drankje, hapje en de ondergaande zon te genieten tot we starten met het programma dus. Hier kun je je stem trouwens uitbrengen voor de rest van de films deze zomer. Tot vanavond!

King of the Belgians (2016)

Je zou kunnen zeggen dat Nicolaas III de perfecte koning is. De Belgische monarch laat zich door zijn vazallen gewillig in elke richting duwen. Schudt handjes, knipt lintjes, houdt door anderen geschreven toespraken en toont vooral geen eigen initiatief. Maar dan, net als hij op staatsbezoek is in Turkije en ook nog eens gevolgd wordt door een cameraploeg, valt België uiteen. En alsof dat niet genoeg is, houdt een zonnestorm ook nog eens alle vliegtuigen aan de grond.

Wat volgt is een roadmovie door de Balkan, vol licht absurdistische ontmoetingen en obstakels. Peter van den Begin is perfect gecast als de klunzige koning die langzaam zijn daadkracht vindt. King of the Belgians is een geestige film die tegelijk politieke vragen niet schuwt.
Vind ons: