Now Reading:

Justin Lin moet de re-make van Akira gaan regisseren

Justin Lin moet de re-make van Akira gaan regisseren

 

Ik schrok even toen ik zag dat Akira al uit 1982 komt. Toen ik hem laatst voorbij zag komen sprak het ‘Neo Tokyo’ nog even tot de verbeelding als ruim 30 jaar geleden. Het praten over het maken van een nieuwe versie lijkt ook al bijna 30 jaar te duren – maar Warner Bros lijkt nu dan toch concreet te worden.

Akira moet ditmaal een live-action film worden. Zoals we laatst ook Jungle Book opnieuw gemaakt zagen worden. Justin Lin is nu in beeld om de regie op zich te nemen. Lin maakt met Fast & The Furious en Star Trek Beyond indruk bij Warner en schijnt nu gevraagd te zijn om van Akira zo snel mogelijk een tastbaar product te maken in plaats van een gerucht.

Het script is overigens niet precies hetzelfde als het origineel. Al een jaar geleden werd het herschreven door Marco J. Ramirez, die ook recent het tweede seizoen van Daredevil schreef.

Op dit moment is er nog niet veel meer bekend dan bovenstaande. Als dat verandert lees je het hier.

Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.