Nu aan het lezen:

John Boyega in film over rassen-oorlog Detroit

John Boyega in film over rassen-oorlog Detroit

 

John Boyega gaat de hoofdrol spelen in een film die moet gaan over de vreselijke rassenstrijd die het Detroit uit de jaren 60 totaal uit elkaar scheurde. Boyega heeft het sowieso druk de komende periode. Hij gaat namelijk in nog ten minste 2 Star Wars films spelen, en doet daarnaast mee in Pacific Rim 2. De film komt in 2017 in de bioscoop.

De film wordt geregisseerd door Kathryn Bigelow, bekend van The Hurt Locker, Zero dark 30 en de surf classic Point Break. De film speelt zich af in 1967 en de voornaamste focus zal zijn op de strijd die zeker 5 dagen duurde en in alle opzichten vrijwel net zo heftig was als de rellen in Los Angeles in 1992. Volgens een woordvoerder van de film zal “systemic racism in urban Detroit” tevens een focus point zijn. Helaas kunnen we niet zeggen dat dat inmiddels anders is. Jesse Williams sprak zich onlangs op de BET awards nog gepassioneerd uit over dit gegeven. Zie onderstaand filmpje.

https://vimeo.com/172398845%20

Lees hier een transcript van de hele speech.

Leuk? Deel het even!
Written by

De grote eindbaas van Cine. Houdt van Dior, Wes Anderson, Migos, Edward Hopper en Instagram. Favoriete film aller tijden is op dit moment alles waar Michelle Pfeiffer in speelt. Kijkt films het liefst ‘s nachts.

Typ en klik enter om te zoeken