Job Gosschalk, Regisseur en Predator


Regisseur Job Gosschalk (o.a. bekend van De Marathon en De Zevende Hemel) legt zijn werkzaamheden neer na grensoverschrijdend gedrag.

Dat stelt Gosschalk in een verklaring die werd gepubliceerd door Kemna Casting, waarvoor hij tot tien jaar geleden werkzaam was als casting-director.

De afgelopen weken ben ik het onderwerp geweest van geruchten over mijn omgang met acteurs”, zegt Gosschalk. “Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scènes heb gewerkt, ook bij mij thuis. Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen. Ik ben daarbij in een aantal gevallen – besef ik nu – over grenzen gegaan. Ik heb onvoldoende rekening gehouden met het verschil tussen mijn positie en die van een acteur.

In navolging van dit nieuws, kwam een zevental acteurs met eigen verklaringen over Gosschalk en film- en theatergigant Kemna in de Nieuwe Revu. Zo ook acteur Etienne Poeder, hoofdrolspeler in de The Lion King musical.

Nog niet bekend met wat kan en mag in de entertainmentwereld, heb ik mezelf tijdens een privésessie met Job moeten uitkleden om in mijn onderbroek mijn lied ten gehore te laten brengen. Hij vertelde me dat ik dat gewoon moest kunnen, ook als hij ter plekke zou gaan staan masturberen.

Kemna heeft Gosschalk inmiddels op non-actief gesteld, en zojuist is het bericht binnen gekomen dat ook Endemol Shine alle banden heeft verbroken met Gosschalk. Wat er met de huidige producties van Gosschalk gaat gebeuren is nog niet bekend, maar dat er niet met halve maatregelen wordt gereageerd lijkt veelbelovend.

In dit artikel van de NOS kun je meer details lezen van onder meer Winston Post (“ik moest voor hem masturberen”) en acteur “Kees” (“hij heeft me betast, meerdere keren op mijn geslachtsdeel”). Wat opvalt in alle verklaringen –ook die van medewerkers– is hoe normaal het allemaal bevonden werd. Meermaals is de zin “ik dacht dat het erbij hoorde”, te lezen in de artikelen over Gosschalks schandaal. Er lijkt een nieuwe status quo te ontstaan en dat is voor predators als Gosschalk slecht nieuws. Het zou eens tijd worden.

Vind ons: