J.J. Abrams maakt ons gek met stilte rondom Star Wars: The Force Awakens

 

De releasedatum van Star Wars: The Force Awakens in Nederland, of eigenlijk overal ter wereld, staat bij veel mensen op hun netvlies gebrand. Dat weet regisseur J.J. Abrams ook heel goed. Maar er wordt bewust voor gekozen om zo min mogelijk naar buiten te brengen over de film. We moeten het doen met een spaarzame trailer, filmposters en een nieuwe reclamespot (zie je hieronder!).

In een interview met Variety geeft Abrams toe dat het de strategie is achter de release. “Je kunt het van twee kanten bekijken'”, begint hij. “Aan de ene kant beschermen we het publiek tegen spoilers of bepaalde beelden die de ervaring tijdens de uiteindelijke film minder maken. Aan de andere kant kunnen mensen het zien als een bepaalde arrogantie, maar dat is nooit mijn bedoeling.”

Abrams laat ook weten dat hij verrast was over de opstelling van Disney. Waar hij had verwacht dat het bedrijf agressief naar buiten wilde treden met allerlei teasers, is het tegenovergestelde waar. Disney staat achter de aanpak rondom Star Wars: The Force Awakens en gelooft erin dat de film zo krijgt wat het verdient: een kijkervaring zonder enige voorkennis.

Wat het voor de fans natuurlijk nu wat minder maakt. Maar gelukkig komen er nog wel wát dingen naar buiten. Zo is er een nieuwe commercial die je hieronder kunt bekijken. Als je het niet eens bent met Abrams en Disney tenminste..

We kijken dan maar uit naar december, wanneer we Star Wars: The Force Awakens in Nederland te zien krijgen.

Vind ons: