Het oeuvre van Stephen King is weer helemaal hot. Na het succes van IT, en een sequel daarvan al in de maak – wordt er ook naar andere verhalen van hem gekeken. Volgende in de rij? Een serie van The Stand en een film van Salem’s Lot. Beiden zullen remakes worden van eerdere (matige) pogingen.

“There’s talk about doing The Stand as an extended TV series, possibly for Showtime or CBS All Access. And there’s been some interest in developing Salem’s Lot as a feature, probably because people are saying, ‘Well, we took an old miniseries called IT and turned it into a phenomenon, so maybe we can do it with something else.’ Nothing succeeds like excess!”

In The Stand zaait een plaag dood en verderf. De kleine populatie van overlevers delen zich op in twee groepen – eentje onder leiding van een welwillende ouder en de ander van een evil wezen. De twee groepen komen tegen elkaar te staan in een laatste grote strijd tussen goed en slecht om de toekomst van de aarde.

Salem’s Lot draait om een schrijver en een jonge horror-fanaat die samen een klein stadje proberen te beschermen tegen een invasie van vampieren. Check hieronder de trailer van de eerste verfilming uit 1979, en zie waarom een remake nodig is:

Beide verhalen zijn dus echte King’s, en wanneer er meer te melden is lees je dat natuurlijk hier.