Illuminae film wordt Brad Pitt’s baby

 

Brad Pitt heeft met 12 Monkeys en World War Z wel wat dingen gedaan die in het science-fiction genre passen. Maar we kennen hem vooral van hele andere rollen. Toch hebben de sf-films een speciaal plekje in zijn hart, zo blijkt. Pitt gaat namelijk de hoofdrol spelen in de Illuminae film, die weleens zou kunnen uitgroeien tot een trilogie. Hij is -samen met Warner Bros- druk bezig om hier een groot project van te maken.

Illuminae boek

Illuminae is een young adult boek, denk Hunger Games en Divergent, maar met een zware nadruk op science fiction – iets dat de net genoemde vergelijkbare titels minder hebben. Illuminae is net pas uitgekomen in boekvorm maar belooft nu al een enorme hit te worden, en volgens de schrijvers is het een eerste deel van een trilogie – ook helemaal volgens het young adult principe dus.

Illuminae boek

Illuminae film – waar gaat het over?

Het verhaal van Illuminae kan moeilijk kort samen worden gevat. Zo kort mogelijk dan: een jongen (piloot) en meisje (hacker) hebben een ingewikkelde relatie en moeten daar aan werken, maar ontrafelen tegelijkertijd een geheim complot, voeren een intergalactische oorlog tegen een alien-ras, proberen controle te houden over een artificial intelligence project dat uit de hand loopt én willen een gewelddadig virus stoppen dat de mensheid bedreigt.

Brad Pitt heeft dus wel iets te doen straks. Op dit moment zijn er nog geen beelden of trailers van Illuminae beschikbaar, maar als er iets te melden valt lees je dat het eerst op Cine.

Image credit: Nerdist

Vind ons: