IFFR krijgt vaste avond in het nieuwe filmtheater KINO

 

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) krijgt elke eerste woensdag van de maand een eigen avond in het nieuwste filmtheater in Rotterdam KINO, dat vlak na de zomer zijn deuren opent. Elke maand zal er een dwarsdoorsnede worden vertoond van wat het festival zoal te bieden heeft. Dat kunnen actuele films zijn, maar ook bijzondere films uit de randprogrammering.

Het is geen toeval dat IFFR directeur Bero Beyer voor KINO heeft gekozen. Het nieuwe theater komt letterlijk op dezelfde plek waar het filmfestival ooit begon in 1972: het oude Lantaren/Venster in de Rotterdamse Gouvernestraat. “Dit initiatief vat samen wat het festival behelst: een lange traditie van filmvertoningen en het steeds weer bedenken en uitvoeren van nieuwe manieren om films te delen” aldus Beyer. Naast filmvertoningen gaan er ook lezingen gehouden worden en zullen er filmmakers langskomen

KINO’s creatief directeur Jan de Vries loopt nu al warm: “Een samenwerking op deze historische plek is voor ons, als filmliefhebber en groot fan van IFFR, meer dan logisch.”

De opening van KINO is al een paar keer uitgesteld, maar de verbouwing is – na wat asbestperikelen – nu in volle gang. In september moet het nieuwe theater up-and-running zijn. Nieuwe filmenergie in de Maasstad!

Vind ons: