Een Boy 7 review zou wat laat zijn (de film kwam al in februari uit) maar aangezien Cine toen nog niet bestond, kunnen wij ermee weg komen. Desalniettemin hebben filmliefhebbers Boy 7 al wel voorbij zien komen, als review of in de bioscoop, en dus houden we het kort.

Het is goed om te zien dat Boy 7 weer even terug is in de filmhuizen ter ere van het Filmfestival. Voor en na de film hoor ik gesprekken om me heen over de vertolker van de hoofdrol: Sam in de film, Matthijs van de Sande Bakhuyzen in het echt. Zijn rol staat namelijk in de spotlights door de nominatie voor een Gouden Kalf voor beste hoofdrol. En die zou hij zomaar eens kunnen gaan winnen, is het niet omdat de film zich duidelijk onderscheid. En van de Sande Bakhuyzen speelt gewoon sterk: zijn rol is geloofwaardig en geen moment saai.

boy 7 recensie

Boy 7 is een science fiction thriller, als je het in een hokje wilt plaatsen. Het is in ieder geval een film die we in Nederland nog niet eerder zagen en dat feit zou weleens in zijn voordeel kunnen werken. Sam wordt wakker in een metro en heeft geen idee wie hij is. Een zoektocht naar zijn identiteit is het gevolg en daarbij wordt een sfeer neergezet die niet gemakkelijk met één buitenlandse film te vergelijken is – maar wel met stukjes van verschillende films uit dat genre. Geen kopie, dat zeker niet, maar de regisseur is duidelijk liefhebber van het genre.

Al met al is Boy 7 een film die goed is gelukt en vraagt om meer films die afwijken van wat we in ons land krijgen voorgeschoteld. Het feit dat het toekomstbeeld realistisch is neergezet zonder het gebruik van allerlei futuristisch aandoende gadgets spreekt ook voor de film, die dus gezien mag worden.

Klik hier voor de speeltijden van Boy 7.