Hoe graag we het ook willen, iedere week plaatsnemen op het rood pluche drukt nogal op de uitgaven. Daarom roepen we een nieuwe serie in het leven. Het alternatief voor de bioscoopfilm. Betaalbaar film kijken vanuit je luie stoel. Deze keer nemen we Jupiter Ascending (2015) onder handen.

In Jupiter Ascending  bezit een jonge vrouw het vermogen om de wereld te redden van zekere ondergang. Naast Mila Kunis als titelheldin Jupiter, doen moderne-actieheld-met-zelfspot Channing Tatum en Oscar winnaar Eddie Redmayne mee als respectievelijk toegewijde lijfwacht en excentrieke vijand. De regie en script zijn in handen van powerkoppel Andy en Lana Wachowski, ons vooral bekend door de Matrix Trilogie en recentelijk Cloud Atlas.

Hiervoor in de plaats presenteren we drie alternatieven die hopelijk goed in de smaak vallen. De gekozen alternatieven hebben altijd in ieder geval één aspect gemeen met onze bioscoop film.

Als je op zoek bent naar een film met een sterke leading lady en een robuuste actieheld
1. The Fifth Element (1997)
Luc Besson schreef mee aan het script en regisseerde deze nineties classic, met Mila Jovovich als mysterieuze heldin en good ol’ Bruce Willis als haar ridder in nood. Onderscheiden acteur Gary Oldman is te zien als door Jean Paul Gaultier geklede schurk.

Als je op zoek bent naar iets kleurrijks en snel
2. Speed Racer (2008)
Dezelfde verantwoordelijken voor Jupiter Ascending, maakten enkele jaren geleden al samen Speed Racer. Emile Hirsch is een race coureur op futuristische en fantasierijke circuits. Hij neemt het samen met vriendin Christina Ricci op tegen onder andere Koreaans idool Rain. Ricci toont zelf haar stuurvaardigheden als piloot van een felroze helikopter. Do. Want. 

Als je op zoekt bent naar een science fiction met Mr. Sean Bean
3. Equilibrium (2002)
Wie niet genoeg krijgt van Mr. Sean Bean en toch graag in de science fiction sferen blijft, zet Equilibrium op. Mr. Bean is één van de agenten in een totalitaire staat die geen emoties duldt. Met vergezochte actie scènes die daarom des te leuker zijn, én Christian Bale.