Brullende motoren en glanzend staal maakten Vin Diesel 14 jaar geleden een grote ster. The Fast and the Furious was zijn grote doorbraak en inmiddels zijn we 6 films en het vroege overlijden van Paul Walker verder. De formule is echter nog niet uitgewerkt, getuige de positieve aandacht voor het laatste vehikel in de serie, Furious 7. Geruchten over de achtste film doen inmiddels ook de ronde. Gebrek aan fondsen om Furious 7 in de bioscoop te bewonderen, omdat al je geld (terecht) is opgegaan aan het kijken van Mad Max: Fury Road? Maak je geen zorgen, kijk gewoon één van de volgende 3 films.

Need for Speed (2014)

Als je een onverzadigbare honger hebt voor het kijken naar, en horen van auto’s die eigenlijk de weg niet op mogen, zit je goed bij Need for Speed. Aaron Paul (Breaking Bad) speelt een garagehouder met een miskend talent voor racen. Na een traumatische gebeurtenis, zint hij op wraak op het vileine heerschap Dominic Cooper. Het middel: hem verslaan in een race en zo zijn auto af pakken. De film moet het niet hebben van het plot, maar gelukkig is de actie verder prima in orde.

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)

Wil je een film met autocoureurs die zichzelf veel te serieus nemen, overgoten met het improvisatie talent van Will Ferrel?
Ricky Bobby (Ferrell) is een levende Nascar legende. Met hulp van zijn wingman, Cal Naughton Jr. (John C. Reilly) wint hij praktisch elke wedstrijd. Tot Jean Girard (Sacha Baron Cohen) zich besluit om te scholen van Formule 1 naar Nascar racer. Bobby raakt geheel aan de grond, en moet zich plots bezig houden met de opvoeding van zoons Walker en Texas Ranger (I see what you did there). Komt het ooit nog goed? Vast niet. Het zijn Will Ferrel en Sacha Baron Cohen in een film over Nascar races. Whats not to love?

Drive (2011)

Als je op zoek bent naar een film met meer dan alleen spannende races, geen zorgen, we’ve got you covered. Nicolas Winding Refn regisseert een bijzonder zwijgzame Ryan Gosling, die zich laat inhuren door criminelen die graag snel van A naar B willen. Zijn leven kabbelt langzaam voort, tot hij nieuwe buurvrouw Carey Mulligan en haar zoontje ontmoet. Hun liefde wordt subtiel in beeld gebracht, in tegenstelling tot de gewelddadige confrontaties met onderwereldfiguren. Spannende achtervolgingsscènes en de beste soundtrack van 2011 doen de rest.