Het Weekend van Cine met Ruud, Luuk en Eline

LvH: Eline is haar roots aan het opzoeken in Bali en de gevolgen waren onmiddellijk merkbaar: de temperatuur daalde een paar graden, de lucht is grauw en grijs geworden en de wespen brutaler en agressiever. Ik liep gisteren over straat en één van die geel-zwarte insectoïde hooligans ging heel opgefokt om me heen zoemen. Ik probeerde hem nog weg te jagen door te zeggen: “Tyf eens een eind op, of ik roep Eline erbij en die slaat jou en je nest aan gruzelementen!”, maar hij bleef om me heen hoveren totdat ik manhaftig de Lidl in kon vluchten. Maar goed, hoe is het daar, Eline? En welkom Ruud! Waar heb jij je deze week mee vermaakt?

ES: Na een lange, verbazingwekkend relaxte vlucht ben ik aangekomen. Ik viel in slaap boven Polen en werd wakker net na India. Met een jetlag die ook heel erg meevalt is het even acclimatiseren hier op Bali. Ik heb in het vliegtuig Captain Marvel gekeken (leuk) en Mission Impossible 2 (niet leuk). Vanavond heeft ons hotel een openluchtscreening gepland van Aquaman, dus aan actie tot nu toe geen gebrek. Ik hoop dat ik volgende week iets meer kan vertellen over het niet-Westerse, niet-yoga gedeelte van dit eiland

RV: Bali is toch een eind vliegen. Volgens mij heb ik tijdens mijn vlucht naar Jakarta destijds minstens vijf films er doorheen gejast. Maar ja, ik slaap niet in vliegtuigen, dus misschien zijn mijn standaarden buiten proportie. Vermaakt? Tja, ik probeerde vooral anderen te vermaken. Twee stand-up optredens gehad weer. Dinsdag in Rotterdam was de eerste na de zomerstop: begon best lekker maar zakte in tegen het einde van mijn acht minuten. Daags erna in Amsterdam ging lekkerder, vooral de interactie. En tijdens de terugreis in de trein lekker West Wing kunnen kijken. Destijds nooit gezien, dus dat is een grote inhaalbeurt. Ook net begonnen met seizoen 2 van Mindhunter. En you guys?

LvH: Well shit on me and call me a Michael Bay flick, ik had geen flauw idee dat je dat ook deed, Ruud! Ik host sinds een paar maanden een Stand-Up Comedy Showcase in de Vondelbunker. De volgende is op de 19e, voor eenieder die geïnteresseerd is. Ik kijk iets teveel door elkaar, Legion, The Dark Crystal: Age of Resistance en Now Apocalypse van Gregg Araki. Gelukkig is het allemaal afwijkend genoeg dat het in mijn hoofd niet door elkaar gaat lopen. En ik heb eindelijk alle films gekeken die voor het Kaboom Animation Festival op mijn bordje lagen als programmeur. Zet in je agenda peeps: 9 tot en met 17 november in Utrecht en Amsterdam!

RV: Donderdagen zijn wat lastig, want dat is mijn vaste date night met mijn vriendin. Nou kan ik dan af en toe toch wel, maar ik heb een week later ook al stand-up gepland staan, dus die 19de misschien maar niet. Bij straffe van op de bank slapen voor vierenhalve maand. Doe je oktober ook weer? 😉

ES: Ik weet niet wat dit is, maar ik ga erheen. En we gaan volgende week naar een bios, met verstelbare ultrastoelen, een buffet en een film voor 8 euro.

LvH: Very nice. Ik zou niet snel een Mexicaanse Luchador-worstelshow verwachten op Bali, maar nu ik het zo zie, denk ik: Waarom ook niet? Ik ben wel benieuwd naar eventuele Mexicaans/Balinese fusion cooking invloeden. Hou ons op de hoogte, star reporter Soumeru!

ES: Wat fusion cooking betreft, op Bali is Jamie niet failliet.

RV: Klinkt als een veel beter weekend dan ik heb, ja. Ik heb zondag vooral een hoop familie over de vloer in verband met mijn aanstaande verjaardag. En verder vooral druk de laatste voorbereidingen voor een filmquiz die ik zelf host op maandagavond in Café Wunderkammer hier in Nijmegen (Zo’n powerpoint maakt zichzelf niet). I love the smell of filmquiz in the morning! Dat is trouwens geen willekeurige uitspraak, zo heet de quiz daadwerkelijk. Hoop dat ik nog tijd heb voor een afleveringetje Glow tussendoor. O, en morgenavond ga ik nog wel naar Sorry To Bother You. Fijn dat die hier ook alsnog even twee weken draait.

LvH: Zoals ik vorige week al zei: wacht niet af en ga dat zien! Ik heb een ontzettende zwak voor Tessa Thompson als de excentrieke kunstenares Detroit, LaKeith Stanfield geeft een briljante, onderkoelde performance en Armie Hammer als compleet gestoorde en gewetenloze CEO is de rol die hij geboren is om te spelen. Tel daar een onvoorspelbaar plot, een vormgeving vol met rake vondsten en speelse ingevingen bij op en een stevige maatschappijkritische boodschap en je zal je net zoals ik afvragen waarom deze film slechts met een flinke omweg in de bioscoop is verschenen.

ES: Ook leuk, die openluchtbioscoop hier :p

RV: Een film die ik moest recenseren, waar ik onverwacht veel van heb genoten: Taxi zum Klo. Die draait nu in minder theaters dan je op twee handen kunt tellen; een korrelige heruitgave, die vrijelijk de homoscene verkent in het Duitsland van 1980. Je wordt met de ene pik na de andere om de oren geswaffeld, wat redelijk aangeeft dat ik niet de doelgroep ben. Maar het is een levendig en uiterst sympathiek tijdsdocument, waarin regisseur zijn eigen leven met veel zelfkritiek tot fictie maakt. De rafelrandjes geven alleen maar meer schoonheid.

LvH: En volgens de filmladder nog te zien in Arnhem, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Alkmaar en Amersfoort. Ik hoor van mijn mede-redactieleden achter elkaar lovende verhalen over Monos en Tigers Are Not Afraid, dus die staan op mijn wenslijstje dit weekend. En volgende week is er op woensdag 11 september in de Cinema of the Dam’d de derde editie van de officiële Cine Film Quiz, onder de bezielende leiding van onze eigen redactietijger Julius.

ES:  Volgende week schrijf ik iets meer, dudes. Ik laat jullie nog achter met een mooie pica:

Vind ons: