Soms loont het om alles helemaal om te gooien. Zo ook bij Cine. Onze weekendrubriek blijft bestaan, maar gaat verder op een andere manier en met een andere naam. Zie hier: Het weekend van Cine met Luuk en Eline!

ES: ‘WEEEEEEEEEKEND. Heerlijk is het hè? Met dit druilerige weer blijf ik ver weg van alle festivals en ga ik eens lekker voor de tv zitten. Ik had een paar weken geleden Dragon Quest Builders 2 al getipt, en daar ben ik nog steeds mee bezig. Ik vind de combinatie tussen Minecraft en een RPG echt heel fijn werken. Voor mij is Minecraft echt net iets te lomp, en Dragon Quest Builders 2 speelt net iets soepeler. Misschien dat ik zelfs nog een paar uurtjes in Stardew Valley steek, als de nieuwe multiplayer functie uit is tenminste, daar zit ik inmiddels toch echt al een tijdje op te wachten. Ik denk niet dat ik het een heel weekend ga volhouden, al dat bouwen en verzamelen, dus ga ook maar beginnen aan een paar nieuwe series. Of nou ja, nieuw voor mij. Neon Genesis Evangelion? Undercover? Casa de Papel, anyone?’

LvH: ‘Ah, nog niet aan begonnen, maar ik hoor er goede dingen over. Onze eigen Timna was er in ieder geval zeer enthousiast over. Sowieso moeten er meer zeppelins in films en series komen. Ik kom net van een persvoorstelling van Once Upon a Time … in Hollywood, de nieuwste film van Quentin Tarantino. Een film van een regisseur die hondstrouwe fans en inmiddels ook de nodige haters heeft, en hoogstwaarschijnlijk zullen beide partijen hun mening niet veranderen. Ik zal eerlijk bekennen dat ik 161 minuten compleet gefascineerd heb zitten kijken. Wat je ook inhoudelijk van de goede man vindt, die motherfucker bewijst wederom dat hij één van de beste regisseurs is die we hebben. Wat hij echter maar al te goed weet, dat wel. Ik kijk er naar uit om met jou en onze andere Cinematties uitgebreid over de film te bomen. Elise van Dam heeft binnenkort in ieder geval een smakelijke recensie for our reading pleasure…

Cinematties met Leo and the gang

ES: ‘Nice, ik vond de 70mm versie van The Hateful Eight erg vermakelijk. Als ik zo aan cowboys zit te denken, krijg ik ook meteen weer zin om Red Dead Redemption 2 te spelen. Helaas vloog ik door de story missions en is het verhaal inmiddels klaar, maar ik kan altijd nog de wildernis in met mijn paard en lekker vissen bij een mooi bergmeer. Enfin, jij nog game suggesties? Iets om samen te spelen?’

Planescape: Torment. Hello, PC gaming in 1999.

LvH: ‘Multiplayer schiet me niks te binnen, jij bent wat dat betreft de game-guru 😉 Maar ik zag op de AV Club een artikel in het kader van populaire cultuur in 1999 over de best geschreven game aller tijden: Planescape: Torment.

Mocht je deze klassieker nog niet kennen, dan kan ik je de game zeker aanraden. Het is één van de allerbeste interactieve verhalen die ooit zijn verteld: de diepgang van een geweldige fantasy romancyclus, maar dan interactief met graphics die de tand des tijds goed hebben doorstaan en briljante personages met allemaal hun eigen bizarre trekjes, eigenaardigheden en speciale krachten. Komt het je bekend voor?’

Mass Effect is de beste game ooit gemaakt

ES: ‘Mass Effect? Mijn absolute favoriete game ooit gemaakt. Een haast perfecte trilogie (Ja 1,2,3 inderdaad, er is geen deel 4, ook al zegt men dat dit wel zo is). Alhoewel ik samen spelen met anderen nog steeds ontzettend leuk is, heb ik bij sommige games het idee dat het meer een veredelde chat met bezigheid is. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar iets met een verhaal. Wat dat betreft past dit helemaal bij mij, zo lijkt het. Ik heb net even de trailer bekeken en het is bijna jammer dat het een PC game is (kom maar door met alle beledigingen voor deze bankhangende console gamer). Enfin, mijn weekend zal zich dus voornamelijk binnen afspelen heb ik zo het vermoeden, wat zijn jouw plannen dit weekend?’

LvH: ‘Ik blijf dit weekend even hangen in Tarantinoesque sferen met een filmscreening aanstaande zondag in de Vondelbunker van een kneiterharde Italiaanse Poliziotteschi genaamd Milano Calibro 9 uit 1972 van Fernando di Leo. Het is een exploitation-film in een genre waarin eigenlijk geen good guys rondlopen, alleen corrupte smerissen, sadistische gangsters en vileine femme fatales. Het zal geen politiek correcte film zijn, maar gezien de stand van zaken in Italië in de jaren ‘70, misschien wel een semi-realistische weergave van die tijd.’

Look at this happy camper!

ES: ‘Ja die Italianen gaan binnenkort weer stemmen he, lijkt het wel. Enfin, mijn politiek interesse reikt niet verder dan de politiek in mijn games en films dit weekend. Succes in ieder geval en een fijn weekend Luuk!’

LvH: ‘Yes! Same to you, ladydude!’