Het Weekend van Cine met Luuk en Eline

Het is weer vrijdag, en er staat een mooi weekend vol games, films en series voor de deur. Tenminste, dat is de bedoeling. We spreken het weekend van Cine met Luuk en Eline.

ES: ‘Luuk! Ik heb na mijn fietstocht naar Zaandam om het project van Nicolaas Jaar en zijn Shock Forest Group dit weekend even geen wilde plannen, want ik lig plat met een gezellig griepje. Vorige week hadden we het nog over Half-Life en VR (heel veel VR), wat gaat het deze week worden?’

LvH: ‘Eline! Wat vervelend voor je. Laat je het me weten als je een pan al dan niet vegetarische kippe(n)soep nodig hebt om deze vileine virale fuckers te overwinnen? Ik was wel benieuwd naar je expeditie en eventuele zebraburgers die genuttigd zouden kunnen worden tijdens je queeste. To be continued! Ik heb net een vergadering gehad met de programmeurs van het Kaboom Animation Festival en alhoewel ik alles behalve een ochtendmens ben, ben ik wederom geïnspireerd dat ik met zoveel fantastische, intens creatieve en zowel fysiek als moreel uitermate aanlokkelijke mensen mag werken. Dus de volgende rant moet even daar los van gezien worden. Ik ben het namelijk al jaren zat dat ochtendmensen gezien worden als het summum van alles wat degelijk, betrouwbaar en hardwerkend beschouwd worden, en dat wij nachtmensen gezien worden als lui, ruggegraatloos en minderwaardig. De hele maatschappij is ingericht op ochtendmensen omdat als er eenmaal kinderen op de wereld geplempt worden, die kleine mofo’s naar school moeten, op gezette tijden voedsel in hun taartgat geprakt moeten krijgen, het verteerde voedsel het liefst in een degelijke porseleinen troon moeten deponeren in plaats van dat ze ermee gaan vingerverven op de muur van de woonkamer en op een bepaalde tijd door uitgeputte parental units weer in bed vastgesnoerd moeten worden. Dat mensen die keuze maken, prima, maar als je vervolgens de hele maatschappij op deze masochistische martelpraktijken inricht en dan suggereert dat ik een inferieur mens ben omdat ik niet om half tien ‘s ochtends optimaal functioneer, dan ontstaat bij mij toch enige wrevel. Nogmaals, dit is niet tegen iemand persoonlijk gericht, maar alle frisse, fruitige ochtendmensen zijn blijkbaar vergeten dat zonder nachtmensen die bij het kampvuur zittende wanneer nodig luidkeels “Oegaakreewakwak!” schreeuwden om de stam te waarschuwen, het gehele menselijke ras in de oertijd opgepeuzeld zou zijn door sabeltandtijgers. Show some gratitude, people! Anyhoo, dat moest ik even kwijt.’

Toon

ES: ‘I feel you, ik heb een transformatie van nachtmens naar ochtendmens achter de rug en dat verliep ook niet helemaal vlekkeloos. Maar het is toch gebeurd, ik ben nu officieel een ochtendmens. Ik kan niet eens meer uitslapen, ben altijd vroeg op! Enfin, mocht ik dit weekend genoeg aansterken dan stap ik zeker nog de deur uit om een film te gaan zien. Na het lezen van de recensies van Knives Out en Marriage Story (allebei van onze Cinecollega Julius) ben ik heel nieuwsgierig geworden naar deze twee films, dus ik moet nog even een keuze maken. Tot ik dat heb gedaan blijf ik binnen met een kruikje, en ga ik een aantal series afmaken. Volgens mij moet ik nog een paar afleveringen The End of the F *** ing World, Living With Yourself en Toon kijken. Ik ben echt dol op Toon. Volgens mij heb ik het sowieso al eens eerder gezegd maar ik ben ontzettend blij dat Netflix die serie van KPN heeft overgenomen. Geen idee hoe dat tot stand gekomen is, maar het is echt een van de beste komedieseries die we hebben in Nederland. Voor de rest… oh ja: VOETBAL. Heb ik dat ook maar weer eens gezegd. Zondagmiddag lekker even voetbal kijken.’

LvH: ‘Ook wel “Extreme Knikkeren” genoemd op onze redactie (OK, dat is niet waar, ik verzin het net) maar whatever floats your boat, ladydude! Mijn zwager is ook fan van Toon, hij herkent er veel in als geluidsprofessional en muzikant. En over The End of the F *** ing World heb ik ook goede dingen gehoord. Alhoewel mijn bovenstaande rant anders doet vermoeden, zal ik wederom mijn ontluikende moederinstinct voeden met een verse dosis Baby Yoda in The Mandalorian (ik weet niet wat de mannelijke tegenhanger van klapperende eierstokken is… ratelende zaadleiders?). Verder zijn er nieuwe afleveringen van Rick and Morty en Watchmen en ik ben ook zeer benieuwd naar de nieuwe animatieserie over Harley Quinn, getiteld, eh, Harley Quinn. En ik ben een groot fan van Rian Johnson: The Last Jedi is misschien wel mijn favoriete Star Wars film, Brick is een ongelofelijk inventieve interpretatie van het film noir-genre en Looper vond ik een puike, leipe actiefilm. Knives Out staat dus zeker ook op mijn lijstje. Verder is er genoeg te doen dit weekend: een finissage van de expo die te zien was op Kaboom, er is muziek in de Vondelbunker, Nieuwland en de Volta en vandaag wordt er gemarcheerd voor de aardkloot met Extinction Rebellion op de Dam. Je wil in een post-apocalyptische toekomst aan je geadopteerde kind (die door alle straling groen is geworden en gigantische oren en telekinetische gaven heeft) toch uitleggen dat je in ieder geval geprobeerd hebt om IETS te doen, nietwaar? En er moet gejaagd en verzameld worden voor Sinterklaas. Vier jij het dit jaar?’

ES: ‘Ik ben van plan het met collega’s te vieren. Aantal jaar geleden al een keer surprises voor elkaar gemaakt, de mijne was een Stranger Things themed speurtocht naar mijn cadeau door het hele gebouw, echt ontzettend leuk gedaan door mijn collega (Shout out to Olivier!). Hoe ziet jouw avond eruit? Ik ben overigens even naar buiten gevlucht voor wat frisse lucht, dat lijkt altijd wel te helpen, maar die kippensoep is best welkom! Ik hoop wel dat het hierna even gedaan is met ziek zijn, de feestg’

LvH: ‘To quote John Wilkes Booth, I aim to please! Als de nood hoog is, kan je een loslopende kip voor een sterke schijnwerper bungelen voor een Chicken-Signal, dan weet ik wat me te doen staat. Ik ga Sinterklaas vieren met de fam in de spawning grounds in het Oosten. Dat worden dus zeven pakjes met zeven gedichten. Meestal kom ik een heel eind tijdens de treinreis en schrijf ik de rest op de pakjesdag zelf #bumblebrag.’

Vind ons: