Het weekend van Cine met Luuk en Eline

Halloween. Voor sommigen een reden om zichzelf in een kek kostuum te hijsen en laveloos het weekend in te wandelen, voor de redactie van Cine vooral een reden ouderwets te gruwelen voor de tv. Alhoewel het niet uitgesloten is dat ook zij zich in een kostuum zullen hijsen.

LvH: ‘Thank Xenu it’s weekend! Al is het natte, koude herfstweer natuurlijk niet bijzonder uitnodigend om de stad in te duiken. Gelukkig hebben we een lijst met tips van onze vrienden en mede-redacteuren met hun eigen ervaringen met horrorfilms, dus daar kunnen we sowieso op terugvallen als we op zoek zijn naar iets om te kijken. Eigenlijk is het niet de bedoeling om na 31 oktober nog Halloween te vieren, maar zolang er nog geen blokkeer-Yankees op de snelweg gaan staan om de doorvoer van thematisch verantwoord suikergoed tegen te houden in het kader van het beschermen van ‘hun’ traditie, laat ik me niet tegenhouden. Wellicht ga ik nog wat rondspoken dit weekend 😉 How’s about you, Eline?’

ES: ‘Ik vertrek vanavond richting Rotterdam om mee te doen met de Cineville Filmquiz in KINO. Overigens heb ik begrepen dat ik niet de enige ben van Cine die aanwezig zal zijn. Eens kijken wie er als winnaar overblijft vanavond. Daarnaast heb ik, in tegenstelling tot vorige week, het een en ander gekeken! Donderdagavond mezelf in mijn Halloween outfit gehesen (een skelet-onesie) en Shaun of the Dead gekeken. Ik heb die film inmiddels toch al zeker 5 keer gezien, maar als je hem netjes een keertje per jaar kijkt blijft het toch ontzettend leuk. Daarna nog zitten kijken hoe iemand 5 Nights At Freddy’s speelde. Voor de niet-kenners: 5 Nights at Freddy’s is een game gedreven door (opzettelijk?) lompe gameplay en effectieve jumpscares. Voornamelijk effectief als je het licht uit hebt, al een beetje aangeschoten bent en besluit een koptelefoon op te doen voor het maximale effect. In ieder geval was mijn Halloween heel gezellig.’

LvH: ‘Ah, break a leg, but not your own vanavond! Moge de beste Cineredacteur winnen! Je neemt het in ieder geval op tegen ons aller Tim, Theodoor, Thierry en Kaj, samen met Lauren van Cineville, right? Doe iedereen in ieder geval de groeten van me! Shaun of the Dead blijft een magistrale film, ik kan hem ook ondertussen dromen maar ik krijg meteen weer zin om hem op te zetten. Ik ben samen met mijn partners-in-crime nog wat voor aan het bereiden voor Midnight Madness, het interactieve animatie-event dat mee is verhuisd van het KLIK Amsterdam Animation Festival naar het Kaboom Animation Festival. De komende editie staat in het teken van de dood en vergankelijkheid, dus ik blijf in de Halloween-stemming. Ik maakte gisteren trouwens een bizarre ontdekking: in Japan is net het New Chitose Airport International Animation Festival van start gegaan, een animatiefestival dat plaatsvindt in een vliegveld. Ik heb er goede dingen over gehoord en kijk er naar uit om er ooit bij te zijn, maar toen ik foto’s zag van hun openingsceremonie, was ik wel ietwat verbaasd:

Het leek namelijk sprekend op de openingsceremonie vorig jaar op KLIK, waarbij het publiek LED-lampjes kreeg om zo de hele zaal live een animatie te laten maken met behulp van een camera die op de zaal gericht is:

“Imitation is the sincerest form of flattery that mediocrity can pay to greatness.” zei Oscar Wilde al. Nou wil ik verder het festival in Japan niet dissen, want zodra Japanners je gaan imiteren kun je er van uitgaan dat ze binnen no time jouw idee met 78,3 % hebben verbeterd en binnen vijf jaar doen ze dit met nanobots, een holografische J-Popster en Mecha’s, maar dit kan dus echt geen toeval zijn.’

ES: ‘Over Japan gesproken, Hideo Kojima! Death Stranding! Het is eindelijk zover: een game waar reikhalzend naar uitgekeken is kan eindelijk worden gespeeld! Wat het precies is? Ik ben niet veel wijzer geworden van wat ik tot nu toe gelezen heb, maar het is sowieso een bijzondere game. Of het ook een goede game is moet nog even blijken. Het is in ieder geval een interessant project geworden, met een paar opvallende cameo’s/rollen van onder andere Conan O’Brien, Edgar Wright, Nicolas Winding Refn, Guillermo del Toro, Mads Mikkelsen, Norman Reedus en Léa Seydoux. Ik hoop dat in dezer dagen wat tijd kan vinden om deze game te gaan spelen. Kan niet wachten om Norman Reedus met zijn baby-ghostwhisperer-gids op de borst pizza te laten bezorgen op een futuristische scooter. Helaas gaat dat dit weekend niet meer lukken, want ook op zondag heb ik nog een uitstapje staan, dit keer wel binnen Amsterdam. Ik ga namelijk naar de World Series of Darts Finals in AFAS Live. Waarom vraag je? Ik heb geen idee.’

LvH: ‘Je blijft ons immer verassen, ladydude! Ik ben ook heel benieuwd naar Death Stranding, al zal vermoed ik dat ik niet snel de gelegenheid zal hebben om het ook te spelen. Maar ik hoor graag wat je ervaring met de game is. Voor eenieder die geen flauw idee heeft waar het over gaat, sluiten we af met de trailer… Maar verwacht in tegenstelling tot menige Hollywood Blockbuster geen voorgekauwd reclamefilmpje.’

Vind ons: