Het Weekend van Cine met Luuk en Eline

ES: ‘Met de 120 hour party people van ADE in de stad voelt het even als één groot festival (met een paar leuke films die draaien bij Lab111) maar ik ga proberen de feestjes te laten schieten en even het een en ander af te kijken wat betreft series en films. Wat jij, dude?’

LvH: ‘Ook ik heb mijn feesthoedje de afgelopen tijd aan de kapstok laten hangen. Ik ben nog steeds verslaafd aan de reality-show America’s Next Top Russian Stooge AKA So You Think You Can President? Zou dit seizoen eindigen met een cliffhanger? Ik ben in ieder geval recepten aan het verzamelen voor een goeie cocktail met perzik en munt, just in case. En bijna klaar met het vierde en laatste seizoen van Duckman. Het is fascinerend om met mijn huidige blik terug te kijken op een satirische animatieserie uit de jaren 90. Nu zou de serie echt niet meer gemaakt kunnen worden. Protagonist Duckman is een belachelijk incompetente, laffe, luie, constant tierende egocentrische galbak die faalt als vader en als privédetective. In dat opzicht is de serie niet heel opzienbarend, zo is Rick uit Rick & Morty ook alles behalve sympathiek. Maar de running gag dat Duckman een oversekste hork is die zich gedraagt als Cuba Gooding’s Jr. in een nachtclub zou nu niet meer kunnen (hoe natuurgetrouw dan ook). Het is niet dat de serie het goedpraat, maar tegenwoordig kan je daar niet meer mee aankomen. Speaking of animatieseries met riskante onderwerpen, ben je al aan het derde seizoen van Big Mouth toegekomen?’

ES: ‘Yes, seizoen drie heeft een hele aflevering over een musical-versie van Disclosure, als je het dan toch hebt over series/films die niet meer zouden kunnen nu. Toevallig heb ik een aantal weken geleden de film zelf nog gezien naar aanleiding van een aflevering van How Did This Get Made? Nick Kroll (een van de bedenkers van Big Mouth) was te gast bij de podcast en had Disclosure ‘meegenomen’. Trouwens echt een fantastische podcast, absoluut een aanrader. Ze hebben inmiddels een flink aantal afleveringen gedaan, waarvan een groot aantal achter een pay wall zitten, maar er zijn er gelukkig ook genoeg te vinden in de iTunes Store. Ik kwam toevallig op Netflix langs een paar nieuwe toevoegingen en heb toen per ongeluk Downsizing aangezet. Ik kon me niet meer herinneren waarom ik destijds niet naar de bioscoop ben gegaan. Heb jij die toevallig gezien?’

LvH: ‘Nope, maar volgens mij draaide die ook maar anderhalve dag. Ik ben normaliter wel een fan van het werk van Alexander Payne, maar Downsizing trok me niet echt en de niet bijzonder lovende recensies hielpen wat dat betreft ook niet. Daarnaast vind ik Matt Damon best een aardige acteur, maar dit blijft natuurlijk wel eeuwig aan zijn kont hangen. Was Downsizing uiteindelijk nog wat? En verder nog wilde plannen?’

ES: ‘Ik ben aan het bijkomen van mijn geslaagde wilde plan. Ben nu voor het eerst Disenchantment aan het kijken met een pizza en een cola. Tot meer ben ik helaas niet in staat vandaag! Maar nee, Downsizing was echt een verschrikkelijke film. Sociaal commentaar snap ik prima, maar deze film stond er zo bol van dat alle boodschappen verloren gingen. Christoph Waltz lijkt nog de meeste lol te hebben en zelfs zijn personage is verschrikkelijk. Als ik het huis nog uit kom vandaag wil ik misschien Interstella 5555 zien denk ik. Trouwens, ik zit nu je Matt Damon fragment te kijken en bedenk me dat Team America: World Police de reden is dat ik nooit meer producties met poppen kan kijken. Ik heb dus een poging gedaan om die Dark Crystal serie te kijken op Netflix maar moest het echt na 5 minuten al uit zetten.’

LvH: ‘Christoph Waltz casten is altijd een goed idee, hoe belabberd je film ook is. Hij geeft immers een zekere Europese kosmopolitische je ne sais quoi aan alles waar hij in zit. Ik kan je toch echt aanraden om The Dark Crystal: Age of Resistance toch een kans te geven, de eerste afleveringen komt het wat traag op gang maar het is uiteindelijk zeer de moeite waard. Maar goed, met het posten van Matt Damon in Team America: World Police ondergraaf ik natuurlijk mijn campagne voor het betere poppenwerk. Als ik last krijg van cabin fever ga ik me wellicht nog even aansluiten bij ADEV, het underground alternatief voor ADE, maar nu ben ik nog aan het cocoonen. Donderdag host ik de vierde stand-up comedy avond in de Vondelbunker, daar kijk ik sowieso naar uit. Weet jij al wat je gaat doen de aankomende week?’

ES: ‘VOETBAL. Sorry, al te lang niet genoemd. Ik zit woensdagavond helemaal klaar voor een avond Champions League. Shout out to Dandyano en Ramon, weet zeker dat die ook ergens gaan kijken. Ik denk dat de ADE kater nog moet komen, misschien dat ik dan een romcom van de Cine-Lijst pluk en daarvan ga genieten. Eens kijken of  Notting Hill nog steeds even goed is. Oh, Old Man Hugh over Notting Hill (en bijna elke rol die hij heeft gespeeld) is hilarisch. Voor de rest geen gekke plannen, misschien kom ik even kijken bij je stand-up avond!’

LvH: ‘Wees welkom! Zoals altijd bij de Vondelbunker: je hoeft geen entree te betalen, dus je krijgt sowieso waar voor je geld! Fijn weekend en hopelijk tot snel!’

Vind ons: