ES: ‘Zo, geen foto’s meer van de vakantie, en ook geen gratis filmkanalen met een eindeloze stroom aan Tom Cruise films (Tom springt, rent, schiet en zoent er wat op los, jeetje). Ik ben terug! En terwijl ik nog lekker aan het worstelen ben met mijn jetlag ga ik vanavond wel naar Ad Astra. Ontzettend veel reclame voor tijdens de vakantie (alhoewel dat voornamelijk op de Amerikaanse zenders was). Brad kon natuurlijk ook niet achterblijven nadat zijn buddies Clooney en Damon al vrolijk over onze schermen door de ruimte zweefden. Voor mijn vakantie kreeg ik ook de suggestie om Remnant: From the Ashes te spelen, dus dat ga ik ook oppakken. Wat heb jij zoal gedaan deze week Luuk?’

LvH: ‘Glad to have you back, ladydude! Met dank aan de Romeinse ramptoerist die me vorig weekend omver kegelde heb ik deze week vooral besteed aan wraakfantasiescenario’s bedenken waarin ik met een tijdmachine terug ga naar het oude Rome, Julius Ceasar bevriend en Brutus de pas afsnijd, waarna het Romeinse Rijk voortijdig in puin valt. Het gaat de goede kant op, maar als ik nou gewoon niet van mijn sokken was gereden had ik deze week wat meer buiten de deur ondernomen. Nu heb ik thuis gezeten en ben ik de eerste drie seizoenen van The Venture Bros. aan het herkijken. Ken je die animatieserie?’

ES: ‘Van gehoord, helaas niet gezien. Ik ben wel begonnen aan de nieuwe seizoenen van Archer die nu op Netflix staan. Oh, over animatie gesproken: volgende week vrijdag (4 oktober) het nieuwe seizoen van Big Mouth! Bij die serie duurde het even voordat ik er echt in zat, maar het is absoluut de moeite waard. Het is een tamelijk grove en smerige serie over kinderen die in de puberteit terecht komen, met alle moeilijke momenten en situaties die daarbij horen. Aankomende vrijdag dus seizoen 3! Moet ik je anders van de week even komen ophalen met zo’n opgevoerde bejaarden scooter om even een rondje Vondelpark te doen?’

LvH: ‘Thanks, maar voor je het weet rijden we met zo’n ding een Italiaanse toerist ondersteboven en dan veroorzaken we een wraakcyclus die decennia kan voortslepen. Ik worstel en kom boven! Archer heb ik inmiddels ook uitgekeken: ik ben blij dat ze nu klaar zijn met seizoenen die een beetje riffen op film noir, pulp-adventure en sci-fi, het voelde toch een beetje alsof ze met de serie aan het jongleren waren omdat ze niet zo goed wisten wat ze verder wilden zeggen. Vooruit met de ocelot! Big Mouth is ook zeer vermakelijk: de mix tussen plaatsvervangende schaamte en herkenning is vrij uniek voor een animatieserie. Ik denk dat jij The Venture Bros. ook zou waarderen: het is een soort parodie op Johnny Quest, maar de hoofdpersoon is een voormalige avonturier die op veel te jonge leeftijd door zijn vader meegesleurd werd op wilde avonturen. Inmiddels op middelbare leeftijd probeert hij in de schoenen van zijn overleden vader/super scientist/avonturier te treden, terwijl hij zijn twee puberende zoons probeert op te voeden en ondertussen belaagd wordt door een parade aan disfunctionele superschurken. De serie zit nokkievol verwijzingen naar strips, games, films, series, literatuur, populaire cultuur, politiek etc. dus bij deze tweede kijkbeurt haal ik er weer allemaal nieuwe dingen uit. Waar gaat Remnant: From the Ashes over, Eline?’

ES: ‘Remnant: From the Ashes is een *adem in* third-person action-adventure shooter RPG voor Xbox, PC en PS4 *adem uit*. Van wat ik heb gezien is het een spel wat vooral leuk is om samen te spelen (ik heb ook al een slachtoffer gevonden) en de stijl spreekt me ook erg aan. Het speelt zich af in een post-apocalyptische wereld (altijd leuk), waar jij als een van de laatste overgebleven mensen (een remnant dus) moet proberen het kwaad te bestrijden en de wereld te heroveren. The usual. Maar wat ik al eens eerder heb gezegd (denk ik), met dit soort spellen gaat het me voornamelijk om het feit dat ik met vrienden kan spelen die ik normaal niet zo veel spreek of zie (wonend in een andere stad) en we dan even kunnen bijkletsen terwijl we de ene naar de andere demon een klap verkopen. Ik hoop volgende week iets meer te kunnen vertellen, over zowel Ad Astra (lees hier de recensie van Ad Astra die Elise van Dam schreef voor Cine) als Remnant! Jij nog tips?’

LvH: ‘Breaking news: Marvel en Sony blijven voorlopig toch co-ouders van Spider-Man! Nou zal dat Sony echter niet tegenhouden om de meest van de pot gerukte films te lanceren om zoveel mogelijk geld uit hun eigen franchise te kunnen persen. Spider-Man: Into the Spider-Verse liet zien dat de meest buitenissige personages best kunnen werken en zelfs samen in een film gestopt kunnen worden als je het goed aanpakt. Maar Sony’s track record kennende… Anyhoo, ik was vandaag graag voor het klimaat de straat op gegaan, maar ik ben nog iets te kreupel en dus helaas een slappe slacktivist. Als ik me zaterdagavond mobiel genoeg voel, ga ik nog wat stand up comedy meepikken in het Workship op de Ceuvel in Amsterdam Noord. Daar organiseert The Love Foundation het event Stand Up For Love. The Love Foundation is een club die events organiseert waarbij een groot deel van de opbrengst gaat naar het aanleggen van waterputten in de derde wereld en dat is natuurlijk een zeer sympathiek uitgangspunt. Daarnaast ben ik me de laatste tijd dus een beetje aan het verdiepen in stand up comedy en ik ben er achter aan het komen dat een figuur als Louis CK door een deel van dat wereldje nog steeds op handen wordt gedragen.’

ES: ‘CK heeft een tijd geleden toch ook in de Melkweg gestaan twee avonden? Bleh. En wat betreft Spider-Man: ik ben volgens mij een van de weinigen die echt niks heeft met de laatste twee films (Homecoming en Far From Home). Tom Holland is een leuke Spider-Man maar de films zijn echt ontzettend saai zonder nieuwe inzichten en de geforceerde manier waarop Spider-Man in het Avengers universum gepropt is kan me ook niet bekoren. Helaas, want nu blijft hij dus! Haha. Wel zin in Thor: Love and Thunder, dat dan weer wel. Maar dat is natuurlijk iets heel anders. Overigens, ik zag dat James Gunn met The Suicide Squad bezig is. De eerste film is natuurlijk echt een gedrocht, maar ik ben toch benieuwd of Gunn er iets moois van kan maken.’

LvH: ‘De rehabilitatie van James Gunn is een zeer hoopgevende ontwikkeling. Ik heb in in 2006 via de mail Gunn een paar vragen kunnen stellen over zijn horrorkomedie Slither, die toen op het Amsterdam Fantastic Film Festival draaide en ondanks zijn drukke schema nam hij toen dus de tijd om vragen te beantwoorden van een willekeurige Nederlandse filmnerd. Dat vond ik sowieso al een sympathieke actie en alle verhalen die je hoort over hoe hij zich gedraagt op een filmset schetsen ook een beeld van een extreem gepassioneerde, vriendelijke gast. Je kan vraagtekens zetten bij de foute grappen en kinderachtige provocaties op Twitter voordat hij door Disney aangenomen werd, maar Gunn heeft daarvoor zijn eigen verantwoordelijkheid genomen en laten zien hoe je om kan gaan met problematisch gedrag uit je verleden. Daar zou CK nog wat van kunnen leren. Maar over The Suicide Squad gesproken: aangezien de film uit 2016 overduidelijk leentjebuur speelde bij The Guardians of the Galaxy (inclusief het kopiëren van een nummer uit die film in de soundtrack), lijkt mij dat Gunn het een stuk beter zal doen. Zolang Warner Bros de bemoeizucht een beetje weet te beteugelen en Jared Leto een straatverbod op krijgt gelegd.’