Het weekend van Cine met Luuk en Eline

LvH: ‘Alhoewel ik het eigenlijk al een paar jaar gewend ben om zowel door de week als in het weekend te werken en daardoor het weekend eerder een arbitrair begrip is geworden, is het wederom tijd om te beppen over het weekend. Om onze trouwe lezers op te zadelen met existentiële twijfel terwijl ze gewoon op zoek zijn naar iets leuks om te doen is natuurlijk ook een beetje heavy. Ik ga dus in ieder geval mijn Marvel-fix scoren door Cloak & Dagger een kans te geven. Dat is volgens mij de enige Marvel-serie die ik nog niet heb gezien (met uitzondering van The Inhumans, daarvan was na drie afleveringen duidelijk dat het een brandende zeppelin-crash van een serie was). Aan de ene kant is het fijn dat er zoveel nerdy entertainment is tegenwoordig, maar soms voelt het door het gigantische aanbod ook een beetje als huiswerk. En dat is alleen Marvel, bij DC durf ik er niet eens aan te beginnen om alles in te halen. Maar jij had daarvoor misschien nog wat aanraders, toch?’

ES: ‘WEEKEND. Zo, blijft lekker om te zeggen. Ik kijk inderdaad helemaal geen Marvel series, maar heb wel een poging gedaan om de CW-series te kijken van onder andere The Flash en Arrow. Best aardig allemaal, maar zoals het met meer van die series gaat vraag je je na seizoen 4 toch wel af of het nog nodig is. Wat ik dan wel weer tof vond waren die gigantische cross-over afleveringen die ze doen/deden. Ik ga mijn weekend in ieder geval beginnen met het tweede seizoen van Mindhunter!

‘Murder murder murder. Change the f*ucking record!’

Moord! Zin in! Ken je dat gevoel dat je allemaal plannen hebt gemaakt voor het weekend, om dingen te kijken en te spelen, en dat je dan helemaal niks van die plannen waarmaakt en weer lekker iets wat je al duizend keer hebt gedaan gaat doen? Dat was een beetje mijn vorige week. Geen nieuwe games, maar gewoon weer lekker The Division 2 spelen. Het spel heb ik heel intensief gespeeld in de eerste maand(?) en daarna niet meer naar omgekeken. Het is dan altijd een beetje een schok om zo’n spel weer op te starten en te zien dat ALLES anders is. Je wapen kan nu ook geel zijn! Kijk eens wat een leuke hoed! Er is een baas bijgekomen die nog meer kogels kan happen!’

LvH: ‘Die cross-over afleveringen zijn tof, daar heb ik er al een paar van meegepikt. De enige DC/CW-serie die ik volg is Legends of Tomorrow: de roterende cast zorgt ervoor dat de soap-taferelen niet uitgekauwd worden waardoor ellenlange ‘Will They or Won’t They?’-verhaallijnen uitblijven. Sinds de serie in het tweede seizoen zich volledig heeft overgegeven aan de absurditeit is het een luchtige, hoogst vermakelijke achtbaanrit. Ik heb de nieuwe DC-series, zoals Doom Patrol en Titans ook met veel plezier gekeken, maar Swamp Thing komt dusdanig traag op gang dat ik na een paar afleveringen ben afgehaakt. Om de illusie in stand te houden dat ik verder een dynamisch en wervelend leven weet te leiden, ga ik dit weekend sowieso nog even de hort op naar het Bajesdorp Festival deze zaterdag. Lekker verantwoord veganistische junkfood eten, met vrienden en bekenden hangen en bandjes kijken zoals Kleng.

Jij naast moord nog wilde plannen, Eline?’

ES: ‘Misschien dat ik The Division 2 dit weekend weer ga spelen, maar het ligt er een beetje aan hoeveel tijd ik kwijt ben aan Mindhunter. Of eigenlijk, hoe goed ik nog kan bingen en door het tweede seizoen heen knal. Afgelopen week nog even snel het eerste seizoen weer gekeken. Heerlijk. Zondag ben ik op mijn werk te vinden. We draaien de nieuwe documentaire van Asif Kapadia over Diego Maradona getiteld, je raadt het nooit, Diego Maradona. Over voetbal gesproken, misschien kijk ik dit weekend ook nog een stukje VVV Venlo – Ajax. Maar goed, dat kan de meeste van onze lezers waarschijnlijk echt totaal niet boeien. Jou boeit het sowieso niet, toch Luuk?’

LvH: ‘Aangezien jouw fanbase gedeeltelijk bestaat uit je kameraden van de F-Side van Ajax lijkt het me geen goed idee om hier een eerlijk antwoord op te geven. Voor je het weet moet je weer met een pruik en een nepsnor door het leven als Loek van Hoet, dat gaat na een tijdje ook vervelen. Laat ik het hierop houden: ik gun elke voetballer zijn eigen bal. Ondertussen staan onze eigen Cine-kompanen te trappelen om over elkaar heen te buitelen in een woordstrijd over Once Upon a Time … in Hollywood. Tijd om dat balletje ook aan het rollen te krijgen.’

ES: ‘I see what you did there ʘ‿ʘ. Het kan heel goed zijn dat ik wederom alles omgooi dit weekend en dat zal dan waarschijnlijk komen door Fire Emblem – Three Houses. Maar dat moet je me volgende week maar vragen!’

LvH: ‘Same Bat-Time, same Bat-Channel!’

Vind ons: