Hoe meer mensen, hoe meer vreugd. En in dit geval ook meer tips (en geouwehoer) voor het weekend! Welkom bij: Het weekend van Cine met Paula, Luuk en Eline.

ES: Kan het bijna niet geloven, maar ik was het afgelopen weekend niet afgeleid en heb het hele tweede seizoen van Mindhunter gekeken! Het is echt een prima show. Je moet wel van Fincher houden, en van behoorlijk zware dialogen, maar de show ziet er strak uit en blijft fascineren. Waar het eerste seizoen zich voornamelijk afspeelt binnen de ‘veilige’ muren van de gevangenis (hoe veilig kun je je eigenlijk voelen als je tegenover een veroordeelde seriemoordenaar zit?), komt in seizoen twee ineens de grote boze buitenwereld om de hoek kijken, in de vorm van een gruwelijke zaak in Atlanta.

Zodiac

Fincher neemt ruim de tijd om alles goed op te zetten, en blijft ver weg van blood and gore. Wat mij betreft ook een prima keuze, die series heb ik al genoeg gezien. En ik ben ook nog steeds niet helemaal over de moordscène uit Zodiac heen waarin het jonge stel het moet ontgelden. Krijg er nog steeds rillingen van. Daar staan overigens genoeg video’s van op Youtube. Kijk die niet, kijk gewoon de film.

LvH: Speaking of blood and gore, ik ben nog steeds niet bijgekomen van een filmscreening afgelopen maandag van de documentaire Dominion over de bio-industrie. Twee uur lang zie je hoe dieren mishandeld, gemarteld, verminkt, levend gevild, afgeslacht en versnipperd worden. Daar zit je dan, als goed bedoelende maar stoute flexitariër. Na een paar dagen in foetushouding in een hoekje te hebben gelegen, kon ik gisteren gelukkig bijkomen met een avondje goede stand-up comedy.

PL: Blegh, dat klinkt ranzig. Dat soort filmpjes hebben er in mijn puberteit niet voor niets voor gezorgd dat ik full on vegetariër werd. Gelukkig dat je daarna weer kon lachen om stand-up. Over humor gesproken… Ik ben sinds ik Kitten Rescuers ontdekte (OMG kittens én humor, het kán dus) trouwens enorm fan van de subtiele humor en zelfspot van host Jo Brand. Ik kende haar en haar werk niet echt, maar kwam er laatst achter dat ze betrokken was bij een van mijn guilty pleasures: de satirische ziekenhuissitcom Getting On, die zich afspeelt op een geriatrische verpleegafdeling. Getting On is net als The Office overgevlogen naar de VS. Toch is de serie niet zo bekend en dat vind ik jammer! Ik hou zelf wel van humor met een duistere kwinkslag. Geen grove humor, maar uitvergrote narigheid uit normale mensenlevens. En de alledaagse knulligheid en het herkenbaar ongemak spat in deze serie wel echt van het scherm af. Ik lach nog steeds hardop van Getting On, ook al heb ik die serie al drie keer helemaal uitgekeken en voldoet hij niet helemaal aan mijn ethische checklist. Ik heb trouwens geen idee hoe ik ooit op die serie ben uitgekomen; ik was denk ik op zoek naar een comedyserie met veel vrouwelijke hoofdpersonages. 

ES: Over series met vrouwelijke hoofdpersonages, en moord, Killing Eve! Ik sukkel lekker achter de hype train  aan en ben dus net begonnen met deze serie. LOVING IT. Ik was al ontzettend fan van Phoebe Waller-Bridge (dank voor Fleabag, Phoebe) en deze serie stelt tot nu toe ook niet teleur. Ben benieuwd of seizoen 2 net zo sterk is. Hoop het. En het idee dat ze nu ook mee schrijft aan de nieuwe James Bond (of waren het meer re-writes?) is natuurlijk ook fantastisch. Maar goed, wat gaan we doen dit weekend? Ik voel me gedwongen weer naar buiten te gaan aangezien het ineens weer mooi weer is. Toch ga ik ook proberen weer een game te spelen. Hoogstwaarschijnlijk weer Division 2… sorry. En nog erger, dit weekend geen voetbal. Gelukkig volgende week weer een lekker potje Champions League met Ajax. Alhoewel je gelukkig die best weg kunt laten als je de heenwedstrijd als voorbeeld neemt. Sad. Enfin, ik ga dus ook nog eens op vakantie, maar daarover volgende week meer.

LvH: Noice, waar gaat de reis heen? Ik ga dit weekend voor het eerst in lange tijd weer schrijven met de Amsterdamse afdeling van Loesje. Die lag een tijdje voor pampus, maar gelukkig wordt er zondag dus even een potje flink gereanimeerd. Eerst picknicken in het Vondelpark, daarna lekker al onze creatieve sappen vermengen tot een diepzinnig/hilarische/kekke/filosofische Slush Puppy. Jullie zijn allebei natuurlijk ook van harte welkom! 

Cultura Nova

PL: Ik ga zelf dit weekend naar Limburg. Vrijdagavond ga ik zelfs naar de opening van Cultura Nova! Of nouja er naartoe… Cultura Nova is hét culturele festival van Heerlen, en aangezien mijn moeder naast het plein woont waar de opening plaatsvindt, zitten wij eerste rang – op haar balkon. De opening is vaak een groots spektakel, denk aan gigantische, bewegende dingen, zoals stuiterende megabalonnen of mensen op torenhoge, mechanische stelten. Dit jaar wordt er als ik het goed begrijp een urban versie van Romeo en Julia neergezet. Geen idee wat ik daar van moet verwachten en of ik de rest van het weekend nog naar het festival ga, eerlijk gezegd, maar ik kijk er sowieso naar uit om mijn moeder weer even te zien.

Bijna

ES: Bali bound baby. Maar niet voor de namaste-yoga-retreat, of de domme Australische party meute, of een Instagram-fake-foto-feest (alhoewel ik niet kan uitsluiten dat ik iets op mijn account zet), maar om familie te zien. Na de sloot aan vaccinaties ben ik er nu wel klaar voor, en ik vind het toch wel een beetje spannend. Roots and all.