Hersenschuddingen en de NFL in de trailer van Concussion

Will Smith heeft dit jaar niet stil gezeten. Nadat hij de hoofdrol heeft vervuld in de film Focus maakt hij ook nog onderdeel uit van de cast voor het DC Comics spektakel Suicide Squad, waarvan de opnames dit jaar begonnen zijn. Tussen al dit werk door heeft hij ook nog de tijd gevonden om een hoofdrol te scoren in het aankomende sport drama Concussion.

In 2009 is er een artikel uitgekomen in het Amerikaanse blad GQ (Game Brain) waarin naar voren is gekomen dat spelers uit de NFL (National Football League) door het ruwe spel hersenschuddingen oplopen die hele nare gevolgen kunnen hebben. Zó erg, dat spelers er gek van worden en er zelfs zelfmoord door plegen. Concussion is gebaseerd op dit artikel en vertelt het verhaal van de neuroloog Dr. Bennet Omalu, de man die deze ziekte ontdekt heeft en in zijn strijd om het probleem op te lossen weerstand van de NFL te verduren krijgt.

De film is geregisseerd door Peter Landesman en buiten Will Smith zien we ook Adewale Akinnuoye-Agbaje (Bourne Identity) en Alec Baldwin (The Departed, 30 Rock) in de film.

Er is nog geen officiële releasedatum voor de Nederlandse bioscoop bekend, houdt dus cine.nl in de gaten voor meer nieuws over Concussion. Bekijk hieronder wel alvast de trailer.
Vind ons: