Ben jij het ook zo zat om te navigeren door de vast sea of content die Netflix heet? Dat dachten we al. Daarom hebben we een aantal films uitgezocht per genre, welke volgens ons de beste zijn in de categorie.

De lijst zullen we bijhouden met nieuwe titels die hier thuishoren, of we vervangen oude titels als Netflix ze uit het portfolio heeft verwijderd. Zonder verder oponthoud, hier de beste actiefilms op Netflix volgens Cine.

John Wick (2014)

Regie: Chad Stahelski, David Leitch
Cast: Keanu Reeves, Ian McShane, Bridget Moynahan
Speelduur: 1 uur 41 minuten

Boem. Opeens was daar John Wick. Vanuit het niets werd een actieheld geboren, en deze keer eentje die helemaal klaar is voor de 21ste eeuw. Dat betekent zwijgzaam, mysterieus, ontzettend skilled en in niets lijkend op zijn counterparts uit de jaren 80 en 90. John Wick is snel, stylish en vol actie. De set pieces zijn uitstekend in elkaar gezet, en wat vooral opviel uit het eerste deel was hoe compleet en uitgedacht het universum van John Wick voelde… Een universum dat rijp leek voor vervolgfilms. En zo geschiedde. John Wick 2 staat niet op Netflix maar is van hetzelfde laken een pak. Vond je de actiescènes van Shoot ‘em Up tof (waar John Wick lustig van leent)? Dan moet je deze ook zien.

Guardians of the Galaxy (2014)

Regie: James Gunn
Cast: Chris Pratt, Zoë Saldana, Vin Diesel, Dave Bautista
Speelduur: 2 uur 2 minuten

De geslaagde space opera van James Gunn, gebaseerd op de comics van Marvel was een vreemde eend in de superheldenfilm-bijt. Veel humor, een fantastische soundtrack en een simpel verhaal met genoeg pathos om geloofwaardig te zijn, en de juiste hoeveelheid lore. Voor iedereen die superhelden-moe is, is dit de ideale palate cleanser. Check onderstaande dans-scène als je niet overtuigd bent.

The Terminator (1984)

Regie: James Cameron
Cast: Arnold Schwarzenegger, Linda Hammilton, Bil Paxton
Speelduur: 1 uur 47 minuten

Misschien wel de beste actiefilm in dit hele lijstje. De enige manier om The Terminator te overtreffen is een sequel maken, waarbij Arnie teruggestuurd wordt uit de toekomst om deze keer de held te zijn. Hey, goed nieuws. Dat hebben ze gedaan. Maar alle gekheid op een stokje, The Terminator is een iconische actiefilm: hard, grimmig, desolaat, fantastische botte actie en er staat daadwerkelijk veel op het spel. Daarnaast is het een genot om de ‘oude’ Schwarzenegger aan het werk te zien. Weinig tekst, geen emotie, en pure actie. Yes, please.

Machette (2010)

Regie: Robert Rodriguez
Cast: Jessica Alba, Danny Trejo, Lindsay Lohan
Speelduur: 1 uur 45 minuten

De opkomst van Rodriguez als regisseur leest als een verhaal dat hij zelf geschreven had kunnen hebben. Singulaire filmmaker gaat met 7000 dollar opzak de hort op, maakt fantastische cultfilm (El Mariachi) en krijgt vervolgens de ene zak met geld na de andere om dat kunstje te herhalen. Tot het op is en Robby besluit te doen wat hij écht leuk vindt. En dat is dus Machete geworden. Heerlijke over the top actie, de sfeer is vintage zoals we gewend zijn van Rodriguez, en alles is doorspekt met de oddball humor die zijn oudere films kenmerkt.

Bad Boys 2 (2003)

Regie: Michael Bay
Cast: Will Smith, Martin Lawrence, Gabrielle Union
Speelduur: 2 uur 27 minuten

Michael Bay in optima forma. De eerste Bad Boys was een gigantisch kassucces, dus een tweede kon niet uitblijven. Alles is uitvergroot in dit vervolg, en dat is hier niet eens storend. De oneliners zijn er in overvloed, de actie is spectaculair, en Will Smith is onverminderd cool.

Under Siege (1992)

Regie: Andrew Davis
Cast: Steven Seagal, Erika Eleniak, Tommy Lee Jones, Gary Busey
Speelduur: 1 uur 43 minuten

Een Echte Actiefilm, zoals ze ze niet meer maken. Een sterrencast zoals in Under Siege zal Steven Seagal niet zo snel meer bij elkaar krijgen, maar hier is het hem toch maar mooi gelukt om met Tommy Lee Jones én Gary Busey in een film te spelen. Een film die zelfs Oscars won. Afijn, Seagal speelt een kok op een schip en is toevallig ook ex-marinier. Een zeer competente ex-marinier. Zo goed zelfs, dat je je afvraagt waarom iemand met zijn skills besluit kok te worden. Dat wordt overigens ook in het midden gelaten. Maakt allemaal niets uit, Under Siege is een geweldige actiefilm met een ultieme boss fight.