Happythankyoumoreplease

 

Happythankyoumoreplease (2010)
Regie: Josh Radnor
Cast: Josh Radnor, Malin Akerman, Zoe Kazan
Speelduur: 1h 40 min
Genre: Comedy, drama
Oordeel: ★★

In 2010 viel Happythankyoumoreplease in de prijzen: de Audience Award op het Sundance Festival. Het wordt gezien als een prestigieuze prijs, zeker aangezien het een publieksprijs is, en omdat ik de film zelf nog niet had gezien was het een simpele optelsom om hem tijdens onze themamaand mee te nemen.

Maar Happythankyoumoreplease komt om meerdere redenen niet uit de verf. Allereerst is daar How I Met Your Mother’s Josh Radnor, die de film regisseerde maar ook de hoofdrol op zich nam. En alles in zijn rol als Sam is vergelijkbaar aan zijn karakter in de serie. Ik probeerde het vanaf het begin om dat te negeren, maar zodra hij om de hoek komt schreeuwt alles: TED MOSBY!!!

Daar komt bij dat ook de verhaallijn veel gemeen heeft met die serie. Een single jongeman in New York, met een paar goede vrienden om zich heen, tot hij de mooiste vrouw tegenkomt die hij ooit heeft gezien. Blabla inderdaad.
De sfeer van de film is wel heel fijn. Ondanks de soms heftige thema’s (verloren liefde, zware ziekte en meer) is de film licht verteerbaar en over het algemeen vrolijk.

Happythankyoumoreplease review

Sam is in Happythankyoumoreplease een enigszins mislukte schrijver en romanticus. Als hij de mooie Mississippi tegen het lijf loopt verandert er iets: wat het dan ook is wat ze hebben, hij wil het niet weggooien door een slechte one night stand, en dus vraagt hij haar om een paar dagen te blijven. Ondertussen ‘past’ hij op Rasheen. Een kind dat is weggelopen van huis en graag bij Sam wil blijven. Alles komt uiteindelijk samen in een liefdevol gezinnetje dat nooit stand zou kunnen houden.

Happythankyoumoreplease gaat om liefde geven, liefde krijgen en de zoektocht daarnaar. Maar vooral ook over vriendschap. Het is een film die goed had kunnen lukken als Radnor maar iemand anders had gecast dan zichzelf – dan had het verhaal op zichzelf gestaan, in plaats van een enigszins slap aftreksel van HIMYM te zijn. En dat is toch zonde.

Vind ons: