Gueros: veelbelovende roadmovie (trailer)

Gisteren vond in Mexico de jaarlijkse ceremonie van de Ariel Awards plaats, en Gueros was de grote winnaar. Met 5 prijzen, o.a. voor beste film, regisseur én beste debuut, is het duidelijk dat Gueros veelbelovend is. Eerder won de film al prijzen op de filmfestivals van Berlijn en Tribeca en verdient Gueros hierbij ook een plekje op Cine.

Gueros draait om twee Mexicaanse vrienden, Sombra en Santos, die tijdens de studentenstaking van 1999 aan hun lot worden overgelaten. In Mexico City vallen ze terug op vreemde activiteiten waarmee ze de tijd proberen te doden. Als het broertje van Sombra en (later) de mooie DJ Ana het tweetal komt vergezellen ontvouwt zich een in zwart-wit geschoten roadmovie dwars door het Mexico City van jaren geleden, waarbij de groep op zoek gaat naar een volkszanger die volgens de mythe “Bob Dylan tot tranen heeft geroerd”.

Een coming-of-age verhaal in zwart-wit, een folk soundtrack, warm Mexico City en mooie vrouwen – het kan bijna niet misgaan met Gueros. Of en wanneer de film naar Nederland komt is helaas nog onduidelijk, maar bekijk tot die tijd de trailer hieronder!

Vind ons: