Godless S01E06


Nu we exact weten hoe Roy Goode bij de bende van Frank Griffin is gekomen heeft Scott Frank nog één aflevering te vullen voor de grote ontknoping.

Deze gebruikt hij om het andere uiteinde van hun relatie te belichten. Maar omdat daar niet genoeg drama in zit voor een hele aflevering komt er, zelfs voor eentje van veertig minuten, krijgen we ook nog een subplot over de Duitse dame in La belle voorgeschoteld.

Tot nu toe hadden we deze Martha (Christiane Seidel) alleen nog maar een paar keer, naakt, langs zien struinen. Een curieus detail dat verder niet verklaard was, behalve dat ze weggevlucht is van haar man die een brouwerij in Mexico was begonnen. Nu daagt er een man op van de als niet al te zachtzinnig bekend staande Pinkerton Detective Agency om haar terug naar haar man te brengen.

Ik heb al een paar keer laten vallen dat er te weinig aandacht is geweest voor de vrouwelijke inwoners van La Belle. Toch vind ik het een slechte keuze om nu weer een halve aflevering te besteden aan een subplot over een verder onbelangrijk lijkend personage. Het personage zelf lijkt misschien interessant, maar het subplot draagt vrijwel niets bij aan het centrale narratief van Godless.

Bovendien is de volgende aflevering de laatste, en daar moet nogal een aantal narratieve draadjes aan elkaar geknoopt worden. Er zwerven nog zo veel mensen in en rond La Belle dat het onmogelijk lijkt om ze allemaal een rol te geven in de ontknoping.

Vind ons: