Dus al die vrouwen zitten vrijwel zonder mannen in La Belle door een groot mijnongeluk. En nu weten ze niet wat ze met hun stadje moeten, laat staan met die mijn. Dat doet een hoop belletjes rinkelen als je Deadwood gezien hebt.

Net als in die briljante voorganger van Godless dient ook hier zich een rijke koper zich aan. Dit keer in de vorm van de Quicksilver Mining Company. De vertegenwoordigers van dit bedrijf worden onthaald als verlossers en brengers van beschaving door de meeste dame in La Belle. Hun oogopslag spreekt de hunkering naar een man om op te steunen uit.

Ook Roy Goode valt dat soort aandacht ten deel, ondanks dat hij in de gevangenis zit nadat hij zich aan het eind van de volgende aflevering heeft overgegeven aan sheriff McNue. We leren langzaam dat hij een soort westernsuperheld is; een paardenfluisteraar en scherpschutter ineen. Alle eigenschappen die een man in het Wilde Westen nodig heeft om uit te blinken. De ideale man dus voor al die behoeftige vrouwen in La Belle.

Ondertussen valt ook het woord godless. Frank Griffin is met zijn dertigkoppige bende op een verbeten zoektocht naar Roy Goode. Hij diept zijn gestoorde psyche uit in een verhaal aan Noorse migranten die toevallig op zijn pad zijn gekomen en die hij een nacht lang met zachte hand gijzelt. Ondanks zijn gedweep met religieuze praat en symboliek komt zijn gedrag en zijn filosofie neer op dat ene woord: goddeloos. Het wilde westen is een godvergeten plek waar je overgeleverd bent aan de willekeur van je medemens.

Aan de andere kant staat Bill McNue, de stuntelig overkomende sheriff. Als twee dronken mannen La Belle op stelten zetten zien we hoe incapabel zijn oogproblemen hem hebben gemaakt. Deputy Whitey Winn (Thomas Brodie-Sangster) moet ingrijpen, omdat zijn baas daar niet toe in staat lijkt. Het gemor over zo veel nutteloosheid bij een van de schaarse mannen in het stadje is duidelijk hoorbaar. McNue besluit zelf op zoek te gaan naar Frank Griffin. Dat lijkt een zelfmoordmissie, maar met de aanwezigheid van Roy Goode lijkt het anders een kwestie van tijd voordat Griffins bende in La Belle neerstrijkt.