First-person shooter Borderlands gaat verfilmd worden

Misschien is het niet helemaal slim qua timing om een verfilming van een populaire game aan te kondigen op het moment dat Hitman: Agent 47 bezig is om het genre een slechte naam te bezorgen (lees hier de review van onze hoofdredacteur), maar dat het de studio achter Borderlands niet weerhoudt om een aankondiging te doen is wellicht ook wel weer dapper te noemen.

Borderlands is een zogeheten first-person shooter die zich afspeelt op planeet Pandora. Op die planeet bevindt zich een waardevolle kluis, vol met high-tech oorlogsmateriaal. Er wordt een team die kant op gestuurd om de kluis te vinden, waarbij je als speler deel uit maakt van dat team. De makers van de wapens is echter een zeer gewelddadig buitenaards ras dat zich niet zomaar laat bestelen en wat volgt is een grootschalige oorlog.

Lionsgate werkt nu samen met Take-Two Interactive, de makers van Borderlands, aan de verfilming ervan. De game heeft ook nog 2 extra delen gekregen maar de allereerste uitvoering was absoluut het sterkt. Het is te hopen dat Lionsgate zich daar op concentreert, zodat wij mogen hopen op (eindelijk?) een sterke verfilming van een toffe game.

Er is verder nog niet veel bekend, maar zodra de Borderlands trailer er is zullen wij er als eerste bij zijn om hem met je te delen.

Image credit: Take-Two Interactive

Vind ons: