Films waar we naar uitkijken in 2018 (deel 4)


Na de eindejaarslijstjes volgt het vooruitkijken. Bij Cine kijken we graag vooruit naar alle veelbelovende films van 2018. Vandaag: de blockbusters.

Wat zal 2018 voor filmjaar worden? Ik denk dat het net zo vol pareltjes zal zitten als 2017. In deze serie kijken we naar internationale, Amerikaanse en Nederlandse films die ons te wachten staan, en natuurlijk een aparte categorie voor blockbusters.

De disclaimer vooraf is dat we natuurlijk niet enkel naar deze films uitkijken, maar je toch een selectie willen bieden uit het overweldigende aanbod dat je tegemoet komt. Staat jouw favoriete filmmaker niet in een van deze lijstjes? Dat betekent niet dat we hem/haar hebben afgeschreven.

Blockbusters zijn er in alle vormen en maten; van series en franchises tot reboots en origineel materiaal om ons te verrassen. Het komend jaar staat zo vol grote releases dat je je langzamerhand gaat afvragen hoe lang dit nog mag duren, zo’n rijkdom aan films. Dit zijn 9 grote films die je echt niet wil missen.
Annihilation (Alex Garland)

Na Ex Machina gaat schrijver-regisseur Alex Garland aan de slag met het fantasievolle materiaal van Jeff VanderMeers Southern Reach-trilogie, te beginnen met Annihilation. Vier wetenschappers (Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tessa Thompson) gaan een mysterieus onontgonnen gebied in om onderzoek te doen naar wat daar leeft. Verwacht scifi en spektakel in deze Netflixthriller.
Avengers: Infinity War (Anthony Russo, Joe Russo)

De gebroeders Russo (Captain America: Civil War) maken met Infinity War het magnum opus van de Avengers-reeks (die al sinds de eerste Iron Man uit 2008 bouwt naar dit moment), waarin Iron Man, Captain America, Black Panther, Spider-Man en de Guardians of the Galaxy het opnemen tegen schurk Thanos. Explosies, gescheurde capes en ernstig kijkende superhelden gegarandeerd voor dit grootse avontuur. Vanaf 25 april te zien.
Black Panther (Ryan Coogler)

Na het succesvolle Creed mag regisseur Ryan Coogler de regie op zich nemen van Black Panther, de Afrikaanse superheld die tegelijk koning is van het land Wakanda. Kan hij deze dubbelfunctie aan? Met een schitterende cast (Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o en Forest Whitaker) en duistere beats belooft dit een visueel feest te worden. Vanaf 14 februari in de bioscoop.

https://www.youtube.com/watch?v=5V2X6cnSoxM

Deadpool 2 (David Leitch)

Kan regisseur David Leitch (Atomic Blonde) het origineel van Tim Miller overtreffen? Ryan Reynolds is in ieder geval terug als de onsterfelijke superheld Deadpool en krijgt ditmaal gezelschap van Cable (Josh Brolin) in zijn strijd tegen onrecht. Verwacht meer grappen dan actie, vanaf 30 mei.

Meg (Jon Turteltaub)

Wat als Jason Statham het opneemt tegen de grootste haai die je ooit hebt gezien? Dat is het uitgangspunt van deze film van Jon Turteltaub (National Treasure), die ons net zo bang voor open water moet maken als Jaws dat ooit deed. Gebaseerd op de scifi-roman The Meg van Steve Alten. Te zien vanaf 9 augustus.
Ocean’s Eight (Gary Ross)

Gary Ross (The Hunger Games) heeft de regie over dit misdaadverhaal van vrouwen die een kraak zetten. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway en Rihanna moeten proberen ons net zo mee te krijgen als de trilogie van Steven Soderbergh. Vanaf 21 juni in de bioscoop.
Ready Player One (Steven Spielberg)

In een wereld waar alleen virtual realityspellen een manier zijn om te ontsnappen aan het dagelijks leven en we volledig opgegaan zijn in onze pop culture crushes moet Wade het raadsel van OASIS (denk: Facebook + al je favoriete games en films als VR) oplossen voordat de geheimzinnige corporaties dat doen. Vergezocht, deze nieuwe film van Steven Spielberg, maar als iemand het fantastische boek van Ernest Cline kan verfilmen, is hij het wel. Vanaf 29 maart zien we of dat gelukt is.

Solo (Ron Howard)

Bij deze prequel van de Star Wars-films ging achter de schermen alles mis: regisseurs werden ontslagen, nieuwe filmperioden liepen uit en de casting was omstreden. Nu maar hopen dat de nieuwe regisseur Ron Howard (Apollo 13, A Beautiful Mind) wel raad weet met de jonge jaren van smokkelaar Han Solo (hier gespeeld door Alden Ehrenreich). Vanaf 24 mei te zien.
A Wrinkle in Time (Ava DuVernay)

Af en toe neemt Disney nog grote risico’s, zoals bij deze verfilming die Ava DuVernay (Selma) maakte van Madeleine L’Engles boek over een jong zwart meisje dat met haar broer en vriend de ruimte in wordt gestuurd om haar vader te zoeken. Oprah Winfrey, Reese Witherspoon en Mindy Kaling spelen belangrijke rollen. Omdat we weten dat Jennifer Lee (Frozen) het scenario heeft geschreven kunnen we rustig kaarten bestellen voor A Wrinkle in Time. Vanaf 8 maart in de bioscoop.

Vind ons: