Now Reading:

Films in 2017

Films in 2017

 

Of je er van hebt genoten of niet; 2017 is tot nu alweer een fantastisch filmjaar, en ook voor alle Baby Driver haters was er genoeg om jezelf in te verliezen. Toch moet volgens ons het beste uit 2017 nog komen. Om je alvast voor te bereiden op de machtige tweede helft van dit filmjaar hebben we een lijstje samengesteld met 12 van onze favorieten. Hieronder vind je het eerste deel.

The Killing of a Sacred Deer

Regie: Yorgos Lanthimos
Release: 29 november 2017

Nadat het briljante The Lobster niet kreeg wat het verdiende –maar via de Golden Globe nominatie van Colin Farrell alsnog op ieders agenda stond– keert Lanthimos terug op het witte doek. Samen met opnieuw Farrell, Nicole Kidman en Alicia Silverstone (!) is hier The Killing of a Sacred Deer, waarin Farrell een chirurg speelt die moet zien af te rekenen met een sinistere tiener. Het verhaal is losjes gebaseerd op Euripides’ Iphigenia in Aulis, en zoals de titel suggereert is er maar 1 uitkomst mogelijk. De whimsy uit The Lobster maakt plaats voor onderhuidse spanning en in de handen van Lanthimos en d.o.p. Thimios Bakatakis lijkt dat een Kubrickiaans schouwspel op te leveren.

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

Regie: Martin McDonagh
Release: 10 november 2017

Als je In Bruges nog niet (minstens 3 keer) hebt gezien dan weet je wat je dit weekend te doen staat. In Bruges is een typische film die meerdere kijkbeurten beloont, waar spirituele opvolger Seven Psychopats geen onuitwisbare indruk wist achter te laten. Toch toonde die film een hoop creativiteit en goede ideeën. Daarom is de nieuwe McDonagh film eentje waar wij naar uitkijken. Frances McDormand als foul mouthed moeder opzoek naar gerechtigheid en Woody Harrelson als incompetente sheriff. What’s not to like?

Detroit

Regie: Kathryn Bigelow
Release: 28 september 2017

Mijn grootste “probleem” met Detroit is dat het geschreven, geregisseerd, geëdit, geproduceerd en gefilmd is door witte mensen. Het staat iedereen natuurlijk vrij om de grootste volksopstand in de Amerikaanse geschiedenis uit te beelden, maar ik had gehoopt dat na recente successen, zwarte stemmen de kans zouden krijgen dit soort verhalen te vertellen. Dat neemt niet weg dat ik heel benieuwd ben naar hoe Kathryn Bigelow (The Hurt Locker, Point Break) het er vanaf brengt.

It

Regie: Andrés Muschietti
Release: 7 september 2017

Ahhh, IT. De grootste horror van die tijd was misschien wel het internetloze bestaan waardoor de urban legend in mijn buurt rondging dat de film waargebeurd was. (We waren 9, alles was nog mogelijk.) Voor wie in die tijd de traumatische ervaring heeft meegekregen kan niet anders dan uitkijken naar deze remake, vooral omdat deze film nooit dezelfde ervaring gaat opleveren als het origineel. En dat is een goed ding, want ik en velen met mij hebben -jarenlang- nachtmerries gehad en nog steeds een fobie of in ieder geval sterke negatieve connotaties bij clowns. Nu is IT ‘gewoon’ een horrorfilm met een of andere clown. Gelukkig.

Blade Runner 2049

Regie: Dennis Villeneuve
Release: 5 oktober 2017

Rick Deckard (Harrison Ford) is kwijt, Ryan Gosling gaat hem zoeken, Dennis Villeneuve regisseert het. Ridley Scott executive produced het, en Roger Deakins (No Country for Old Men, Skyfall, Sicario) is D.O.P.

Drool.

Justice League

Regie: Zack Snyder
Release: 16 november 2017

Justice League is eigenlijk een beetje do or die voor het DC filmuniversum, daar de kwaliteit na Nolans gevierde Batman-trilogie steevast omlaag gaat. We hopen op prominente rollen voor Wonder Woman, Flash en Aquaman, want van Ben Affleck als Bruce Wayne hebben we voorlopig even genoeg gezien. De voltallige League komt samen om een buitenaardse dreiging van gigantische proporties te stoppen. De vergelijkingen met The Avengers zullen er absoluut komen, maar toch lijkt DC het over een andere, duistere boeg te gooien. En hey, het is ze gelukt om Aquaman cool te maken. Dat is al iets, toch?

Volgende week deel 2 van films die in 2017 nog in de bioscoop komen.

Written by

De grote eindbaas van Cine. Houdt van Dior, Wes Anderson, Migos, Edward Hopper en Instagram. Favoriete film aller tijden is op dit moment alles waar Michelle Pfeiffer in speelt. Kijkt films het liefst ‘s nachts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.