Films in 2016: een vooruitblik naar kwartaal 1

 

Het einde van het jaar is in zicht. Maar gelukkig belooft ook 2016 een filmjaar te worden waar we de bioscoop niet uit te slaan zijn. We hebben een aantal films in 2016 op een rijtje gezet die je sowieso niet mag missen. Daar gaan we!

The Hateful Eight
Releasedatum Nederland: 07-01-2016

Jazeker, de nieuwe Tarantino. In The Hateful Eight zien we zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene, enkele jaren na de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten. Wat volgt is Tarantino-purisme.

tarantino-samuel-l-jackson-teases-the-hateful-eight-with-a-leaked-photo-jpeg-182439

The Hateful Eight trailer

The Revenant
Releasedatum Nederland: 28-01-2016

Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Leonardo DiCaprio’s hunt for an Oscar gaat verder.

The Revenant trailer

Jane Got a Gun
Releasedatum Nederland: nog niet bekend

Een vrouw roept de hulp van haar ex-man in om haar outlaw-echtgenoot te redden van een bende andere outlaws die achter hem aanzitten: Jane Got a Gun klinkt sterk en we hopen dat hij inderdaad in kwartaal 1 naar Nederland komt.

jane-got-a-gun-il-trailer-internazionale-del-western-con-natalie-portman-v5-241474-1280x720

Jane Got a Gun trailer

Hail, Ceasar!
Releasedatum Nederland: 18-02-2016

De Coen Brothers zijn terug. De broers, die bekend zijn van onder andere No Country For Old Man en Fargo, hebben weer plaats genomen op de regisseursstoel om Hail, Cesar! op te nemen. In Hail, Cesar! draait het om een man die in de jaren ’50 allerlei dingen regelt om het filmsterren naar de zin te maken. Dat zijn vaak dingen die niet helemaal legaal zijn, of zich in ieder geval in een grijs gebied bevinden.

Hail, Ceaser! trailer

Deadpool
Releasedatum Nederland: 11-02-2016

Marvel’s meest onconventionele anti-held. Deadpool vertelt het verhaal van Wade Wilson , voormalig lid van de Special Forces, en nu een huurling. Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool.

Pride and Prejudice and Zombies
Releasedatum Nederland: 18-02-2016

Het originele verhaal van Jane Austen is natuurlijk een klassieker. En toen ik hoorde van een zombie-remake moet ik eerlijk toegeven dat er ‘wat’ bedenkingen waren. Maar bij nader inzien verdient het mierzoete verhaal van Pride and Prejudice wel wat contrast, en dat krijgt het met Pride and Prejudice and Zombies zeker.

Pride and Prejudice and Zombies trailer

Pride and Prejudice and Zombies trailer

Batman vs Superman: Dawn of Justice
Releasedatum Nederland: 24-03-2016

Bezorgd om de ongecontroleerde acties van een bijna tot god verheven superheld, neemt Gotham City’s eigen krachtige en verontruste burger het op tegen de meest gerespecteerde, hedendaagse redder van Metropolis in Batman vs Superman: Dawn of Justice.

Batman vs Superman Dawn of Justice trailer

Batman vs Superman: Dawn of Justice trailer

Zijn er andere films waar jij op wacht, en waar de rest van Cine ook over moet weten? Deel ze hieronder in de comments!

Vind ons: