Event: Small Island Big Song


Sinchi Tribepllek & Cineblend presenteren op 28 november de première van Small Island Big Song, een unieke cinematische ervaring waarin lokale culturen uit Azië en eilanden in de Pacifische Oceaan naadloos met elkaar worden verbonden. Bij Cine geven wij 4×2 kaarten weg voor dit event. 

Small Island Big Song viert en verenigt inheemse artiesten van eilanden in Azië en de Pacifische en Indische Oceaan middels liederen, verhalen en gemeenschappelijk erfgoed.  Het resultaat van 3 jaar rondreizen in dit gebied is een 90 minuten durend cinematisch concert met beeld- en geluidsmateriaal uit 16 verschillende landen, met behulp van 100 verschillende lokale muzikanten en artiesten, opgenomen in de natuur, samengevat in 18 collaboratieve liederen; een zogenaamde Oceanische ‘Songline’.

Het project is resultaat van een droom die 2.5 jaar geleden ontstond, met het doel de huidige klimaat- en milieuproblematiek te adresseren en de inheemse bevolking te ondersteunen die zich dagelijks inzet om onze bossen en natuur te behouden. Het resultaat is een authentiek, organisch en sterk kunstwerk waarin inheemsen met een 5.000 jaar oude gemeenschappelijke culturele achtergrond opnieuw met elkaar worden verbonden.

https://www.smallislandbigsong.com/

– – –
PROGRAMMA

19.45: Introductie door regisseur en artist Tim Cole
20:00 – 21:15 Cinematisch Concert
21:15 – 21:30 Q & A met Small Island Big Song, geleid door Eddy Appels van Cineblend.
21:30 – 22:00 Tijd voor muziek en vrij dansen op de geluiden van de Austronesische eilandcultuur.

Check onze Facebook voor deelname!

Vind ons: