Entourage

Een verfilming van een populaire serie is niets nieuws in Hollywood, Entourage kan zich dus scharen bij succesvolle en minder succesvolle titels als Sex and the City, The A-Team en 21 Jump Street. Als grote fan van de serie voelde ik mij min of meer verplicht om toch de film te bekijken in de bioscoop.

Entourage begint groots zoals we gewend zijn van de serie, en al snel wordt duidelijk dat het huwelijk van Vince (Adrian Grenier) op de klippen is gelopen en de vier vrienden bij elkaar zijn gekomen om dit verdriet te vergeten. Hierin wordt ook gelijk de basis gelegd voor de film en zien we dat er eigenlijk niet veel veranderd is: een grote speedboot, een feestje op een nog groter jacht en een handjevol mooie vrouwen. En dat allemaal voor de kust van roemrucht partyeiland Ibiza.

Na deze introductie maakt de film een sprong van 8 maanden en zien we dat Ari (Jeremy Piven) –nu studiohoofd– dezelfde botte zak is gebleven van weleer. Eric (Kevin Conolly) zit nog steeds in een knipperlichtrelatie met zijn grote liefde Sloan (Emmanuelle Chriqui) en Turtle (Jerry Ferrara) die ondanks zijn nieuwe rijkdom –verdiend met zijn tequila bedrijf– nog altijd de chauffeur is. En natuurlijk Drama (Kevin Dillon), die bezig is om zijn carrière naar een hoger plan te tillen en nog altijd hoopt op waardering voor zijn werk. Buiten de avonturen van de jongens draait de film voornamelijk om het regiedebuut van Vince. Deze film is al zwaar over het budget heen en Vince heeft nog meer geld nodig om het ‘perfect’ te maken. Aan Ari de taak om dit geld los te peuteren bij de investeerder uit Texas. Deze investeerder, gespeeld door Billy Bob Thornton, stuurt zijn verwende zoon met Ari mee om de film te bekijken en te beslissen of het de moeite waard is om nog meer geld te investeren. Het lot van de film ligt dus eigenlijk in zijn handen, met alle gevolgen van dien.

Buiten de vijf usual suspects zien we ook een paar andere bekende gezichten. Zo is Billy (Rhys Coiro) ook weer terug, en duidelijk afgestapt van het geheel onthouden. En zien we ook Gary Busey en Bob Saget terug in de film. Ook is er een opvallende rol weggelegd voor UFC kampioene Ronda Rousey (als zichzelf), die de love interest van Turtle speelt.

Het positieve van de film –voor liefhebbers van de serie– is dat ze op dezelfde voet verder zijn gegaan. De scherpe dialogen, de onderlinge pesterijtjes en de algehele sfeer zijn hetzelfde. Je krijgt echt het gevoel dat de boys weer back zijn. De film is dus dichtbij de serie gebleven en dit hebben we in mijn ogen te danken aan Doug Ellin, die zoals vertrouwd de regie en het script verzorgd. Het is in de film allemaal net iets groter, mooier en meeslepender. Fan van de serie? Dan zal de film absoluut niet teleurstellen. Nooit fan van de serie geweest? Dan kun je de film gerust overslaan.

Vind ons: