Now Reading:

Eerste kwartaal 2016: Waar kijken we naar uit?

 

We hebben de laatste paar maanden nogal wat trailers gepost en veel van die films komen dit jaar uit. Om het overzicht te bewaren besloten we een en ander onder elkaar te zetten. Voor dit lijstje kiezen we de wat minder voor de hand liggende films. Bekendere en huidige releases zoals The Revenant of The Hateful Eight hebben of krijgen al een plekje op Cine dus die slaan we even over.

Brooklyn
Regie: John Crowley
Cast: Saoirse Ronan, Emory Cohen
In Nederland in de bioscoop: 17 maart 2016

Een verlegen Ierse immigrante (Saoirse Ronan) doet haar best zich aan te passen aan de harde realiteit van het New York uit de jaren 50. Uiteindelijk wordt ze gedwongen te kiezen tussen de liefde van de Italiaanse Emory Cohen, en de Ierse Domhnall Gleeson uit haar geboortestad. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Colm Toibin, en verwerkt tot script door Nick Hornby, bekend van High Fidelity.

 

Anomalisa
Regie: Charlie Kaufman, Duke Johnson
Cast: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh
In Nederland in de bioscoop: 25 februari 2016

Anomalisa is een stop-motion film die er gekomen is na een succesvolle Kickstarter campagne. De film draait om een customer service expert die in Cincinnati arriveert om te spreken op een congres. In het plaatselijke hotel zien we dat hij met zichzelf in de knoop zit, en duiken we steeds dieper in zijn emoties. In de trailer is al te zien dat Anomalisa een film is als geen ander.

 

Black
Regie: Adil el Arbi, Bilall Fallah
Cast: Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensaihi
In Nederland in de bioscoop: 14 januari 2016

Onze Zuiderburen nemen weer eens het voortouw als het gaat om Goede Films maken. Black is een iteratie van het aloude Romeo & Julia verhaal, maar dan tegen de keiharde achtergrond van de Brusselse criminelen/migranten wereld. Vrijwel alle acteurs in Black debuteren in deze film, met groot succes: in België trok de film in de eerste maand 300.000 bezoekers. De ijzingwekkende trailer houdt me al een poosje in zijn greep; het geweld, het camerawerk, de grauwe kleuren van Molenbeek… JA. Gaat dat zien gaat dat zien.

 

Demolition
Regie: Jean-Marc Vallee
Cast: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts
In Nederland in de bioscoop: 14 april 2016

Als je verder kijkt dan de eerste 30 seconden van de trailer lijkt het alsof deze uit twee films bestaat. In het eerste gedeelte zien we Gyllenhaal zoals we hem kennen: getormenteerd, rode ogen, dreigend en klaar om te barsten. Dan blijkt dat Demolition niet gaat over het slopen van de moordenaar van zijn vrouw, maar om het afbreken (en hoogst waarschijnlijk opbouwen) van zijn eigen persoon en het leven dat hij voor zichzelf heeft gecreëerd. In de vorm van brieven naar de klantenservice van M&M’s ontrafelt zich een verhaal waarvan we hoogstwaarschijnlijk in bitterzoete stemming de bioscoopzaal verlaten.

 

Angry Indian Goddesses
Regie: Pan Nalin
Cast: Rajshri Deshpande, Anuj Chaudhry
In Nederland in de bioscoop: 18 augustus 2016

India’s eerste all-female buddy movie lijkt in eerste instantie op de Bollywood versie van Bridesmaids. Maar afgaande op de weinig verhullende trailer lijkt Angry Indian Goddesses meer te zijn. Onder andere door de verkrachtingszaak in Delhi uit 2012 is het gesprek gestart rondom de rechten van vrouwen en de positie die zij sociaal-maatschappelijk innemen. Goddesses lijkt een belangrijke culturele stem te zijn in die conversatie.

 

That Sugar Film
Regie: Damon Gameau
Cast: Damon Gameau, Isabel Lucas, Stephen Fry
In Nederland in de bioscoop: 19 mei 2016

In That Sugar Film is regisseur en hoofdrolspeler Damon Gameau een menselijk proefkonijn. Hij zal gedurende 6 weken een dieet volgen dat bestaat uit 40 eetlepels suiker per dag, met als doel de effecten van suiker te registreren. Yep. Hier kijken we naar uit.

 

Cemetery of Splendour
Regie: Apichatpong Weerasethakul
Cast: Jenjira Pongpas, Banlop Lomnoi
In Nederland in de bioscoop: 4 februari 2016

De met prijzen overladen Thaise film Cemetery of Splendour houdt het meest tussen een LSD-trip en tegelijkertijd kijken naar Journey to the Shore en Only God Forgives. De trailer laat ziet dat een veteranenhuis vol vreemde mensen, nog vreemdere visioenen hebben. De ex-soldaten lijden aan een vreemde slaapziekte maar wie hallucineert er nou eigenlijk echt? We gaan het zien.

 

 

 

Written by

De grote eindbaas van Cine. Houdt van Dior, Wes Anderson, Migos, Edward Hopper en Instagram. Favoriete film aller tijden is op dit moment alles waar Michelle Pfeiffer in speelt. Kijkt films het liefst ‘s nachts.

Input your search keywords and press Enter.