Eerste beelden van Nicolas Winding Refns The Neon Demon

Regisseur Nicolas Winding Refn heeft met Drive misschien wel de basis gelegd voor een hele nieuwe generatie films. Zijn sfeer, stijl en gebruik van kleur en elektronische muziek wordt als inspiratie gebruikt in andere hoogtepunten van moderne cinema. Niet gek dus dat we reikhalzend uitkijken naar nieuwe projecten van Refn.

Na Drive was er Only God Forgives; een hernieuwde samenwerking met Ryan Gosling, waarbij laatstgenoemde nog verder doorschoot in de rol van stilgevallen maar gewelddadig hoofdpersoon. Hoewel God Forgives niet zo’n mainstream succes was als zijn voorganger vond ik de film fantastisch. En volgend jaar is er dan The Neon Demon.

The Neon Demon is een ‘horrorfilm’ over gewelddadige schoonheid; een verhaal over de Hongaarse gravin Elizabeth Báthory de Ecsed, die 400 jaar geleden in haar moederland aan de macht was en dat met veel bloedvergieten deed. Ze wordt gezien als de eerste vrouwelijke seriemoordenaar en zou baden in maagdenbloed om haar jeugdigheid te behouden. Vrouwen om haar heen wilden haar doden om die eigenschap van haar te ‘stelen’.

Of het allemaal op waarheid berust is de vraag, maar het klinkt als een verhaal waar Refn in een met neon overgoten omgeving wel iets mee kan. Hieronder zie je de eerste beelden, die dat vermoeden bevestigen. The Neon Demon komt helaas volgend jaar pas uit, even geduld nog.

Neon-Demon-2

Neon-Demon

Vind ons: