De remake van Ghost In The Shell heeft eigenlijk al sinds de aankondiging een smetje op zich. Niet alleen stuit het opnieuw maken van dit soort klassiekers op steeds meer weerstand (ook van mij) maar ditmaal wordt het wel erg bont gemaakt.

Een rel rondom whitewashing volgde namelijk: vooral het casten van de lelieblanke Scarlett Johansson voor de rol Motoko Kusanagi zorgde voor ophef. Een duidelijk geval van dat wat iedereen steeds meer tegen gaat staan. Motoko, een getint Japans meisje, wordt zonder blikken of blozen uit het stuk geschrapt. Producent Steven Paul verdedigde de keuze voor Scarlett door te stellen dat de film ‘geïnternationaliseerd’ wordt voor de remake.

Toch zijn we benieuwd naar het eindproduct. Omdat Ghost In The Shell het in zich heeft om wel degelijk op een goede manier opnieuw te maken, hoezeer we dat op zichzelf ook afkeuren. Ghost In The Shell komt begin 2017 naar de bioscoop in Nederland, en vandaag hebben we de allereerste bewegende beelden. Bekijk ze hieronder en oordeel zelf of het je enthousiasme aanwakkert, of de weerstand juist verhoogt.