De vakantiemaand op Cine is voorbij, en hoewel ik dit artikel schrijf vanuit het pittoreske Binic (ook hoofdredacteuren moeten zo nu en dan op vakantie) gaan we augustus al in. De zomervakantie is bijna voorbij, maar de muziek die je luisterde tijdens de zomermaanden (alle zomermaanden van alle jaren) vergeet je nooit meer. Dat ene liedje tijdens dat ene festival, of die mix van die ene DJ die die ene vriend opzette tijdens dat huisfeestje… Daarom sluiten we de laatste echte zomermaand af met het thema muziek.

Deze maand gaan we je vermaken met recensies over muziekfilms als Whiplash, The Commitments, Michael Jacksons Moonwalker maar ook Walk The Line, de befaamde biopic over het leven van Johnny Cash. Verder natuurlijk documentaires, artikelen over filmmuziek (wat is de rol van filmmuziek geweest door de jaren heen en waar staan we nu?), en tippen we je 5 films met muziek als rode draad die je gezien moet hebben.

Maar Cine zou Cine niet zijn als dat het enige is, want verder gaat er traditioneel veel in première in augustus. We gaan naar Irrational Man van Woody Allen (!), zoeken de onderbroekenlol van Seth McFarlane op in Ted 2, krijgen slapeloze nachten van Sinister 2 en we lachen om het schaapachtige hoofd van Jesse Eisenberg in American Ultra. Maar we zetten ook onze hoody’s op voor Straight Outta Compton, de film over legendarische rapgroep N.W.A. en gaan voor NSFW in Gaspar Noé’s Love. Het wordt weer een drukke, luidruchtige maand op het kantoor van Cine, maar met de juiste soundtrack is alles te doorstaan. Dus ook het einde van de zomervakantie.

Dandyano