Now Reading:

Draait Ridley Scott de Alien-franchise de nek om?

Draait Ridley Scott de Alien-franchise de nek om?

 

Prometheus en Alien: Covenant werden beiden met gemengde gevoelens ontvangen. Er is veel liefde voor de Alien-franchise en dus werden beide films met de nodige hype tegemoet gezien. Maar eigenlijk konden ze dat niet waarmaken. Regisseur Ridley Scott – die Covenant zelfs verkoos boven het maken van Blade Runner 2049 – lijkt nu ook in te zien dat het misschien wel genoeg is geweest.

I figured it was a good piece of business to follow through Prometheus, which, from ground zero, had good lift-off. So we went to Covenant to perpetuate the idea and [revive] the franchise of the Alien. I think the beast has almost run out, personally.

Toch wel een ander geluid dan we eerder van Scott hoorden. In eerste interviews sprak hij over het ‘voor altijd’ in leven houden van de Alien-franchise en hoe dat zijn persoonlijke doel zou zijn. Er zouden nog makkelijk zes (!) films over gemaakt kunnen worden. Eerlijkheidshalve moeten we wel stellen dat dit werd gezegd voordat Covenant verscheen. Het uitblijven van het grote succes van die film zal bijdragen aan zijn gevoel dat de koek op is.

Daar tegenover staat dan weer het feit dat Scott bezig is met een nieuwe film in de reeks die volgend jaar gefilmd zou moeten worden. Het enige dat daarover bekend is, is dat er meer focus komt op de A.I. en dus (nog) minder op het ‘monster’. Hoe dat nu verder moet blijft even onduidelijk, maar wat mij betreft bemoeit hij zich gewoon met alle films die Denis Villeneuve gaat maken en brengen ze samen nog veel meer in de lijn van Blade Runner 2049. Hoewel alles dat met de Alien-franchise te maken heeft voor altijd een speciaal plekje in het hart van filmliefhebbers zal houden.

Hieronder het interview dat Ridley Scott gisteren gaf:

Written by

Mede-oprichter van Cine omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

Input your search keywords and press Enter.