Arme Kevin Spacey, niet alleen heeft hij nooit de vrijheid gevoeld om uit te komen voor zijn geaardheid, hij heeft ook nog eens een superslecht geheugen. Daarbovenop is zijn succesvolle, carrière-revamping hitserie House of Cards stopgezet, en wordt zijn geplande Emmy lifetime Award geannuleerd.

Dit alles is het gevolg van een aanranding van een destijds 14-jarige Anthony Rapp, of althans, de bekendmaking daarvan. Direct na deze bekendmaking kwam Spacey zelf met een bericht:

Ik ken de persoon Kevin Spacey verder niet maar als de beschuldiging waar is (hij ontkent het in ieder geval niet) dan is het niet meer dan logisch dat mensen daar consequenties aan verbinden. Toch lijkt de situatie niet zo eenzijdig als werd geschetst. Kevins broer Randall kwam vandaag namelijk naar voren met het nieuws dat hun vader een ‘kinderverkrachtende nazi‘ is – de tekst in het artikel van The Mirror is niet mals, wees gewaarschuwd.

Spreken we van verzachtende omstandigheden als blijkt dat Spacey zelf uit een situatie komt waarbij dergelijke zaken dagelijks voorkwamen? Dat is aan de rechter uiteindelijk, maar wat mij betreft is ontslag een goed begin, en vooral een belangrijk signaal. Als een cashcow als House of Cards wordt stopgezet is het niet ondenkbaar dat geld geen drijfveer meer zal zijn om andere daders een hand boven het hoofd te houden.

Goodbye, Frank

UPDATE:

Meer en meer mannen komen naar voren met het nieuws dat Spacey hen betast of anderzijds onheus bejegend zou hebben. Check deze link voor meer informatie. Up next is Dustin Hoffman.