Tim is horror- en cultkenner extraordinaire en zet voor Cine de meest verontrustende docu’s voor je op een rijtje:

Buiten de besproken films zijn er nog een paar creepy documentaires die je zeker moet checken:

Rats (2016)
Morgan Spurlock staat niet bekend om zijn meest smakelijke documentaires. Hij brak door met Supersize Me en is nu terug met zijn visie over de knagende harige viervoeters. Rats gaat in premiere tijdens IDFA, voor de voorstelling van vrijdag 18 november doet Jan ‘Mr. Horror’ Doense een inleidend praatje.

Capturing the Friedmans (2003)
Oorspronkelijk bedoeld als portret over een clown. Regisseur Andrew Jarecki kwam erachter dat zijn hoofdpersonage tevens de zoon en broer was van twee mannen die werden verdacht van kindermisbruik. Terwijl langzaam de sluier van het gezin wordt opgetild, is hetgeen dat erachter schuilt allesbehalve geruststellend.

The Bridge (2006)
Ook weleens als toerist op de Golden Gate Bridge naar beneden gekeken? Voor sommigen is dat het laatste dat ze zien: het is een populaire plek voor mensen die hun leven willen beëindigen. The Bridge legt het verhaal bloot achter de zelfmoorden en waarom mensen juist die plek kiezen.

Child of Rage (1992)
Een meisje dat tijdens haar jeugd is mishandeld en misbruikt wordt geïnterviewd. Niet alleen een hartverscheurend verhaal, maar ook flink disturbing als zij herhaaldelijk benadrukt haar nieuwe pleeggezin te willen vermoorden. Benieuwd naar? Deze kun je gewoon op YouTube bekijken.

Dear Zachary (2008)
Ook eerder hartverscheurend dan doodeng, maar toch het opnoemen waard. Een moordzaak die je diep raakt, vooral omdat de film laat zien hoe dol iedereen was op de vermoorde Andrew Bagby. Het laat ook zien hoe zijn ouders met de gestoorde vrouw moesten omgaan die hun zoon heeft vermoord. Het einde levert gegarandeerd kippenvel op.

 

Het IDFA is op dit moment bezig in Amsterdam. Cine is daarbij om verslag te doen van de meest in het oog springende docu’s.
Je kunt Timsidious volgen op zijn Instagram voor meer over horror en cult.