Het was vorig jaar toch wel een van dé verrassingen: Ex Machina. We schreven er dan ook een flink positief stuk over, en hielden regisseur Alex Garland goed in de gaten. Nu is er eindelijk nieuws over zijn volgende project.

Het wordt geen opvolger van Ex Machina, maar gewoon een frisse, nieuwe sci-fi film. De titel is er alvast: Annihilation. En in Annihilation zien we nog een goede bekende terug, namelijk hoofdrolspeler Oscar Isaac. Isaac speelde naast de hoofdrol in Ex Machina ook Poe Dameron in Star Wars en die heeft dus wel een aardig jaartje achter de rug. En hoewel hij zijn rol in Star Wars waarschijnlijk als een persoonlijk hoogtepunt ziet – kreeg hij de écht goede recensies voor het science fiction succes van Ex Machina. De hernieuwde samenwerking met Garland is dus goed nieuws, en ook vrij logisch voor beiden.

Annihilation draait om een groep explorers: vier vrouwen die het zogeheten Area X gebied intrekken. Een stuk grond waar al veel avonturiers heen zijn getrokken om dan nooit meer terug te keren. Meer details zijn er nog niet, ook niet over de releasedatum.
Naast Isaac is er trouwens ook geen misselijke cast voor het team vrouwen: Natalie Portman, Gina Rodriguez, Tessa Thompson, en Jennifer Jason Leigh. Laat maar komen!